Gündem Bayram namazı saat kaçta? İl İl Bayram namazı saatleri

Bayram namazı saat kaçta? İl İl Bayram namazı saatleri

15.06.2018 - 04:44 | Son Güncellenme:

Bayram namazı saat kaçta? Ramazan Bayramı heyecanı milyonlarca vatandaşı arayışa geçirdi. Müslümanlar için büyük önem taşıyan Ramazan Bayramının sabahında kılınan bayram namazı saat kaçta? İşte merakla araştırılan 2018 İl İl bayram namazı vakitleri...

Bayram namazı saat kaçta İl İl Bayram namazı saatleri

Mübarek Ramazan ayı sonrasında yurdumuzu saran bayram heyecanı milyonları harekete geçirdi. Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte en çok merak edilen konular arasına 'bayram namazı saat kaçta' sorusu eklendi. İşte merak içerisinde araştırılan il il bayram namazı vakitleri...

Haberin Devamı

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

İstanbul için bayram namazı saati: 06.17

Ankara için bayram namazı saati: 06.04

İzmir için bayram namazı saati: 06.31

İl İl Bayram namazı saatleri için TIKLAYINIZ...

(http://ramazan.diyanet.gov.tr/tr-TR/Bayram/BayramNamazVakitleri/)

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

1. Rekat

"Niyet ettim Allah rızasi için (Ramazan yada Kurban) Bayramı namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diye niyet ederiz

"Allahu Ekber" diyerek 1. Tekbiri alır ve namaza başlarız

Sübhaneke'yi okuruz

2. Tekbiri alır, ellerimiz yanlara salarız.

3. Tekbiri alır, ellerimiz yanlara salarız.

4. Tekbiri alır, ellerimizi bağlarız. İmam, gizlice "Euzü Besmele", açiktan Fatiha ve bir sure okur. Biz ise bir şey okumaz, imami dinleriz.

Haberin Devamı

Rüku'ya gideriz

Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz

2. Rekat

Ayağa kalkarak Kıyama dururuz

İmam, gizlice "Besmele", açiktan Fatiha ve bir sure okur. Biz ise bir şey okumaz, imami dinleriz.

1. Tekbiri alır, ellerimiz yanlara salarız.

2. Tekbiri alır, ellerimiz yanlara salarız.

3. Tekbiri alır, ellerimiz yanlara salarız.

Ellerimizi kaldırmadan 4. Tekbiri alarak Rüku'ya gideriz

Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz

Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz

"Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız

BAYRAM NEDEN ÖNEMLİDİR?

Bayram; Allah’ı bir, Peygamberi bir, Kitabı bir, aynı kıbleye yönelen, aynı heyecanı taşıyan Müslümanların sevinçlerini paylaştığı mukaddes bir gündür.

Mü'minler; Allah'ın emrini yerine getirmek maksadıyla, bir ay boyunca imsak vaktinden aksama kadar en tabii hakları olan yemeyi, içmeyi terk ederek insani adeta melekleştiren oruç ibadetinin manevi zevkini duyarlar.

"Düşmanla savaşın küçük cihat, nefisle savasın büyük cihat" olarak kabul edildiği bu mücadelede mü'minler büyük bir zafer kazanarak kulluk imtihanında gösterdikleri basarının sevincini taşırlar.

Çok mübarek bir gün olan bayramda, kutsal mekânlar olan camilerde topluca ibadet etmenin suruna eren Müslümanların arsa yükselen tekbir sesleri, kalbilerimizdeki imanın açık bir delili, yan yana gelerek. Omuz omuza vererek cemaat halinde kılınan bayram namazları Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin en güzel göstergesidir.

Haberin Devamı

Yüce Allah Kur'an-i Kerim'de:

"Şüphesiz mü'minler birbiri ile kardeştirler; öyle ise dargın olan kardeşlerinizin arasını düzeltin..." (53) buyurarak bütün Müslümanların kardeş oldugunu bildirmiş, birbiri ile dargın olanlar varsa, bunların aralarının düzeltilmesini diğer Müslümanlara görev olarak vermiştir.

Müslümanların birlik ve beraberliği üzerine titreyen Sevgili Peygamberimiz de, din kardeşliğine gölge düşüren davranışlardan sakınmanın gereğine dikkatimizi çekerek söyle buyurmuştur:

"Bir müslümanın din kardeş ile üç günden fazla dargın durması helal olmaz." (54)

Dargınlığın uzun süre devam etmesinin, çok büyük bir günah oldugunu da su sözleri ile ifade etmiştir:

"Bir kimse Müslüman kardeşi ile bir sene küs durursa, onun kanını dökmüş gibi günaha girmiş olur." (55)

Haberin Devamı

Müslümanların arasının açılmasına ve toplumda birlik ruhunun zayıflamasına sebep olan kin, haset ve düşmanlık duygularını kalplerimizden söküp atarak bunların yerine insan sevgisini ve kardeşlik duygularını yerleştirip, dargınlıklara son verdiğimiz takdirde, bayram iste o zaman gayesine ulaşmış olacaktır.

Dinimiz bütün Müslümanları tek bir vücut olarak kabul eder, insan vücudunun bir tarafında meydana gelen rahatsızlığı vücudun diğer kısımları hissettiği gibi, dünyanın neresinde olursa olsun herhangi bir müslümanın karsılaştığı sıkıntıyı da diğer Müslümanların yüreklerinde hissetmesi gerekir. Bugün en çok muhtaç oldugumuz şey bu sura sahip olmaktır.