Bebeğinizi Dışarıda Emzirmek İçin İpuçları Nelerdir?

Yenidoğmuş bebeğinizi dışarı emzirirken;

Her iki ila üç saat, gece ve gündüz emzirmelisiniz . Bu süreçte anne kendini Bağlanmış ve evde sıkışmış hissetmeniz çok normal. Ama bu hep böyle devam etmek durumunda değil. Bebeğinizi emziriyorsanız farklı pozisyonlarda dışarı da da emzirebilirsiniz.

Her yerde özgürce emzirebilirseniz , İnanın emzirme süreciniz daha da uzun sürecektir. Emzirdiğinizde alışverişe gidebilir, geziye gidebilir, aile ve arkadaşlarınızı ziyarete gidebilir , tatile çıkabilirsiniz.

Haberin Devamı

Anne sütüne zaten sahip olduğunuza göre, tek ihtiyacınız olan şey bebeğiniz, bir çantada birkaç eşya ve siz:)

Dışarıda emzirmek için birkaç ipucu;

1. Giysilerle savaşma. Güzel görünmek güzel hissettiriyor. Ama rahatlık ve emzirme kolaylığı hakkında düşünmek zorundasınız. Bu dönemde rahat, emzirmeye uygun, mümkünse pamuklu kıyafetleri tercih etmek çok önemli. Emzirme sütyeniniz çok önemli. Göğüs pedi veya kalkan kullanıyorsanız dışarıdan belli olmaması için Desenli kıyafetler tercih edebilirsiniz. Desenler hem sızıntıları hem de pedin dışarıdan belli olmasını önleyecektir.

2. Dışarıda emzirirken emzirme önlükleri de işinize yarayabilir. Kumaşın müslin gibi inçe ve pamuklu olmasına, hava geçirgenliği yüksek ,içinde bebeğin kendini tahta hissetmesi çok önemli.

3. Wrapp tarzı slingler kullanın. Wtappların içinde bebeğinizi keyfi yerindedir. Hem içinde uyur hem de içerisindeyken bebeğinizi emzirebilirsiniz. Sadece güvenli bir ürün seçtiğinizden emin olun ve askı veya taşıyıcı ile birlikte verilen tüm talimatları ve güvenlik önlemlerini takip edin.

4. Dışarıda emzirirken rahatsız olacağınızı düşünüyorsanız;dışarıda emzirirken nasıl göründüğümüze görmek için ayna karşısında evde denemeler yapabilirsiniz.Pratik yapın. Konforlu bir pozisyon almayı ve bebeğinizi üzeriniz açılmadan hızlı ve dikkatli bir şekilde emzirmeye çalışabilirsiniz. Düşündüğünüz kadar kötü olmadığını ve fark edilmeden emzirdiğinizi fark edebilirsiniz.

5. Dışarı çıkmadan önce gideceğimiz yerlerde emzirme odası var mı? Emziren anneler için özel bir ıda ayrılmış mı? Gibi noktalara bakın. Gitmeden önce bir plan yaparsanız, kaygının bir kısmını hafifletmeye yardımcı olabilir. Hayvanat bahçeleri, tema parkları, havaalanları ve stadyumlar gibi pek çok ilgi çekici yer, emziren anneler veya pompalama yapan anneler için odalar ya da sakin yerler belirlemiştir. Emzirmek için ayrılmış bir yer bulamazsanız, bir mağazada giyinme odasına gidebilir, bir restoranda bir köşesinde emzirebilir veya emzirme süresi boyunca arabanıza gidebilirsiniz.Banyoya kendinizi rahat hissediyorsanız, bu bir seçenek de. İnterneti kontrol etmeyi veya arkadaşlarına sormayı unutma. Bazen, gittiğiniz yerdeyken diğer emziren annelerden gelen geri bildirimlerden harika ipuçları bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

https://www.instagram.com/bebeimgeliyor/