Bebek Bebeğinizi yıkarken bunlara dikkat ediyor musunuz?

Bebeğinizi yıkarken bunlara dikkat ediyor musunuz?

17.01.2018 - 09:47 | Son Güncellenme:

Yeni anne olanlar ya da hamile olduğunu yeni öğrenen kişiler özellikle bazı konular için sürekli araştırma yapmaktadır. Öğreneceğiniz yeni bilgiler içerisinde bebek banyosu da dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir.

Bebeğinizi yıkarken bunlara dikkat ediyor musunuz

Bebekler için banyo malzemeleri

Haberin Devamı

Bebeğiniz için banyo malzemelerini hazırlarken üzerinde durmanız gereken belki de en önemli unsur bebek şampuanıdır. Şampuan, bebeğinizin gözünü yakmamalı ve alkol barındırmamalıdır. Bunun yanı sıra bez, %100 pamuklu bir havlu, temiz kıyafetler ve bebek sabunu gibi ürünleri banyo yaptırmaya başlamadan önce küvetin yanında bulundurmalısınız.

Suyun derecesi

Bebeklerin vücut ısıları çok çabuk değişkenlik gösterebildiği için banyo yaptırdığınız odanın ve suyun sıcaklığını ayarlamanız gerekmektedir.Suyun sıcaklığı bebeğiniz yakmayacak ya da üşütmeyecek derecede olmalıdır. Bunun için de banyo termometrelerinden yararlanabilirsiniz.

Bebeğinizi sıkıca tutmalısınız

Bebeğinizi küvetin içine koyduğunuzda ellerini ve bacaklarını oynatacağı için sıkıca tutmanız gerekmektedir. Aksi taktirde ıslanan bebeğiniz ellerinizden kayabilir ve bebeğinizi düşürebilirsiniz. Bu konuda gerekirse bir kişiden daha yardım almalısınız.

Haberin Devamı

Sabun kullanımına dikkat edin

Sabun kullanımının az olmasına dikkat etmelisiniz. Sabun yapısı itibariyle bebeğinizin cildine zarar verebilecek bir madde olduğu için az kullanımında fayda vardır.

Yüz bölgesini yıkarken

Bebeğinizin gözlerini, kulaklarını, ağzını, burnunu ve yumuşak yerlerini yıkarken ekstra dikkat etmeniz gerekmektedir. Yeni doğan bebeklerin belirli bir ay dilimine gelene kadar özellikle baş bölgelerindeki kemik dokuları yumuşak bir yapıda olmaktadır. Bu bölgeyi temizlerken yumuşak bir şekilde masaj yaparak ilerlemeniz gerekmektedir. Tüm işlemleriniz bittiyse bebeğinizi durulayıp daha sonrasında kurulayabilirsiniz.

Bebek banyosu ne sıklıkta yapılmalıdır

Bebeğinizi sıklıkla yıkamanızda fayda vardır. Genelde bebekler emeklemeye başladığı andan itibaren her gün yıkanmaları gerekebilir ancak bebeğiniz emekleyene kadar 2 ya da 3 günde bir yıkayabilirsiniz. Yıkama işlemini yaparken bebek küveti adı verilen küçük ve portatif ürünleri tercih etmelisiniz.

Banyonun bebeğe faydaları

Banyo yaparken özellikle çocuğunuzu sizin yıkamanız gerekmektedir. Böylelikle anne ve bebek ilişkiniz kuvvetlenmiş olacaktır. Bebeğinize banyo yaptırırken ona yumuşak bir şekilde masaj yaparak rahatlatabilir ve sakinleştirebilirsiniz. Aynı zamanda da bebeğinizin rahat bir uyku uyumasına katkı sağlayabilirsiniz.

Yazarlar