Aile Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer?

20.02.2018 - 16:06 | Son Güncellenme:

Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer sorusu ebeveynler en çok sorduğu ve en çok yaşadığı sorunlar arasında yer almaktadır. Burun tıkanıklığı bebeğinizin beslenmesini, uyku ihtiyacını ve daha birçok faktörü etkiler. Burun tıkanıklığı endişe verici bir durum olmasına rağmen bebeğinizin bağışıklık sistemi gelişmekte olduğu için soğuk algınlığı ile beraberde gelişebilen bir durumdur. Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer, bebeklerde burun tıkanıklığına bitkisel çözümler nelerdir, sorularının cevaplarını açıklayacağız.

Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer

Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer sorusu havaların soğumasıyla birlikte ebeveynler tarafından en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Bebeklerde meydana gelen burun tıkanıklığı, bebeğin beslenmesini, uyku düzenini etkileyen bir durumdur. Bebeklerde meydana gelen burun tıkanıklığı genellikle soğuk algınlığı gibi hastalıklar nedeniyle kendini gösteriyor.
Bebeğinizde meydana gelen burun tıkanıklığı aşağıda vermiş olduğumuz belirtilerle kendini göstermeye başlıyorsa bir uzmana danışmanızı tavsiye ediyoruz.

Burun tıkanıklığı hangi durumlarda tehlikelidir?

1- Burun tıkanıklığı 3 hafta sürüyorsa
2- Çocuğunuz 3 aydan küçükse ve burun tıkanıklığı ateşli hastalıklarla beraber kendini göstermeye başladıysa
3- Sürekli meydana gelen boğaz ağrısı ve yutkunma da güçlük
4- Nefes almakta zorluk çekiyorsa
5- Burnundan kan geliyorsa
6- Daha iyi olacağına zaman geçtikçe burun tıkanıklığı şiddetleniyorsa

Burnu tıkanan bebeğe nasıl davranmak gerekir?

Genellikle bebeğinizin burun tıkanıklığı bir hafta içinde kendiliğinden giderir, ancak geçmezse, solunum yollarını temizlemeye yardımcı olacak çok sayıda ürün bulunmaktadır. Mukusun bebeğinizin burnundan temizlenmesini sağlamak için bebekler için özel olarak tasarlanmış emme aspiratörlerini kullanabilirsiniz. Bebeğinizin burun delikleri belirgin değilse ve nefes almakta zorluk çekiyorsa muhakkak bir uzmana danışmalısınız.

Bebeklerdeki burun tıkanıklığını gidermeye ve bebeğinizin tıkanmış burnunu açarak rahat bir şekilde nefes almasını sağlayabilmek için size vermiş olduğunuz yöntemleri uygulayabilirsiniz.


Bebeklerde ki burun tıkanıklığına bitkisel çözümler ve bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer sorusunun cevapları...

Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Tuzlu su:

Bebeğiniz altı aylıktan küçükse, her burun deliğine birkaç damla tuzlu su damlatabilirsiniz. . Daha sonra burnunda tıkanıklığa neden olan mukusu çıkarmak için bir temiz ve steril bir şırınga kullanabilirsiniz. Bu basit yöntem evde bebeğinizin daha rahat hissetmesine yardımcı olarak burnunda meydana gelen mukusun incelmesini sağlar.

Sert mukus çıkarma:

Bebeğinizin burnuna yapışmış sert ve yapışkan bir mukusla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunu engellemek ve çıkarmak için sıcak su ve pamuktan yardım alabilirsiniz.
Buharlı banyoda bebeğinizle oturabilirsiniz.

Buharlaştırıcı:

Buharlaştırıcı makine satın almak için yeterli bütçeniz yoksa eğer bebeğinizle buharlı bir banyoda oturabilirsiniz. Buharlı bir ortamda bebeğinizle 3 veya 4 dk oturmanız yeterli olacaktır.
Bebeğinizi dik tutun

Dik şekilde turmak:

Bebeğinizi dik bir şekilde tutmak, mukus boşaltmasına yardımcı olabilir. Arabanızın koltuğunda ya da salıncakta uyutmaya çalışın. Bu durum burnundaki tıkanıklığa neden olan mukusun akmasını sağlayabilir.

Yatağın başını yükseltin:

Dikkatinizi çekerim hafif yükseltin, diyorum; dimdik yapın da bebeğiniz aşağı yuvarlansın demiyorum. Böylece sekresyonlar daha kolay akar ve bebeğiniz rahat uyur.

Emzirin:

Gün boyu sık sık emzirin, ek gıda alıyorsa sık sık sıvı teklif edin.

Yazarlar