Bebeklere Uyku Eğitimi Verirken Hangi Tekniği Seçmeli?

Uyku eğitimi diye birşey olduğunu bebeğim olduktan sonra öğrendim. Sanırdım ki bebeği koyarsın beşiğine, yatağına iki sallarsın uyur. Meğer öyle olmuyormuş. Bu işin bir eğitimi varmış. Bu işle ilgilenen uzmanlar, koçlar, melekler varmış. Çünkü bebekler kendi kendilerine uykuya dalmayı bilmiyorlarmış. Hakkaten öyle bıraksan sizinle bütün gece oturcaklar, 2 nefes alıp dinlenmenize izin vermeyecekler.
Hem style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-variant-numeric: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 14px; line-height: inherit; font-family: -apple-system, system-ui, ">Bu uyku eğitimlerinde de çeşitli tarzlar var. Ferber Yönteminde çocuğun kontrollü ağlamasına izin veriliyor. Uyku rutininden sonra sarılıp öpüp bye bye değip dışarı çıkıyorsunuz, ağlamaya başlayınca hemen odaya girmiyorsunuz, bir süre bekliyorsunuz. 3 dak 4 dak derken dışarda bekleme süresini artırıyorsunuz.

Haberin Devamı

Tracy Hogg un yönteminde çocuğun sırtını hafifçe pat patlıyorsunuz. ŞŞŞ patla uykuya dalmıyorsa kaldır yatır yapıyorsunuz. Kucağınıza alıp sakinleşince hemen yatağa koyuyorsunuz. Uyuyana kadar böyle devam ediyor.

Kim Westin yöntemi bana daha yakın geliyor. İlk 3 gün bebeğin başında oturup ona dokunup rahatlamasını sağlıyorsunuz.3 günde bir sandalyenizi uzaklaştırıp en sonunda tamamen odadan çıkıyorsunuz :) Bazı uzmanlar bu eğitimlerin işe yaradığını söylerken bazıları da çocuğa göre değiştiğini söylüyor. Hangisini yapıyorsanız yapın önemli olan eğer uyku eğitimine başlamışsanız tutarlı davranmanız gerektiği. Bu nedenle sizin karakterinize uygun olan yöntemi baştan seçmeniz gerekiyor.

Uyku eğitimi dışındaki alternatif ise bir süre aynı odayı paylaşmak. Aynı yatakta yatmanın bebek ölümlerine sebep olacağı için tavsiye edilmiyor. aynı odayı paylaşan bebeklerin tek başına uyuyanlara göre 4 kat daha hızlı uyumayı öğrendikleri de söyleniyor.

Ben kendi adıma Kim Westi seçerdim, ama itiraf ediyorum hala aynı odada uyumaya devam ediyoruz, güvenli bağlanmanın dibini bulduk :)) az kaldı yollarımızı ayıracağız artık :)

Haberin Devamı

@wellnessmomm