Sevgili Pembenar okurları;

Beden dili deyip geçmeyin; bedeninde bir dili var. İnsanlar güçlü bir ilk izlenim oluşturmak ve etkili insan olmak için birbirleri ile adeta yarış halindeler. Son yıllarda pek çok kişi kendini daha da geliştirmek ve farklılaştırmak için uzmanlardan yardım almaya başladı. Alınan eğitimlerin başında; imaj, beden dili, diksiyon ve zarafet eğitimleri geliyor.

Beden dili eğitimi denildiği zaman, eskiden ünlü siyasetçiler ve iş adamları listenin başında yer alırken, son zamanlarda farklı meslek gruplarından pek çok insan da bu tarz kişisel gelişim eğitimlerine yönelmeye başladı.

Haberin Devamı

Beden Dili eğitimi Bana Ne Katar?

Beden dilinin iletişimde etkisi % 63’dür. Pek çok insan ses tonu veya sözcüklerin etkisinin daha yüksek olduğuna inanır; ancak bu yanlış bir inançtır. İletişimdeki en etkili araç beden dilidir. Kişi beden dilini yanlış kullanır ve yeterli ölçüde karşı tarafı etkileyemezse, karşısındaki insanlar tarafından yetersiz, başarısız veya isteksiz olarak nitelendirilebilir. Beden dili eğitimi konfor alanınızdan çıkıp yanlış yaptığınız hareketlerin yerine doğrularını koyarak başlar. Kişi sözcüklere ve ses tonuna verdiği önemi mutlaka beden diline de vermeli, yaptığı hataları gözlemlemeli ve beden dili egzersizleri yaparak hareketleri uygulamalıdır.

Beden Dilinde En Temel Hatalar?

Bedenin dik olarak konumlandırılması gerekmektedir. Aşırı dik veya kambur duruş dışarıdan özgüven eksikliği ya da kendini beğenmişlik olarak algılanabilir. Elleri kemer hizasının altında tutmak bir diğer hatalı duruştur. Eller açık ve kemer hizasının üzerinde konumlandırılmalıdır. Konuşma esnasında el, kol, jest ve mimik kullanımı çok önemlidir. Yetersiz veya çok fazla kullanmak karşımızdaki kişileri rahatsız edebilir. Sürekli parmaklarla oynamak stres ve kaygıya işaret eder. Konuşurken göz teması kurmamak, etrafındaki başka şeylerle ilgilenmek karşı tarafa dinlemediğimiz, anlattıkları ile ilgilenmediğimiz mesajını verir.

Doğru Duruş Nasıl Olmalıdır?

Doğru duruş, aslında en rahat olduğumuz duruştur. Omuzlar dik, karın içeride, baş yukarıda ve ayak parmak uçları karşıyı gösterir şekilde olmalıdır. Beden dilinin doğru eğitmek için öncelikle kendi duruşunuzu tespit etmeli ve gerekirse video yardımı ile duruş hatalarımızı düzeltmeliyiz. Görüntünüzü kameraya kaydederek hangi noktalarda hata yaptığınızı bulabilirsiniz. Günde 3-5 dakikalık egzersizler yardımı ile duruşunuzu daha estetik ve etkili bir hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Marka danışmanlıkları, eğitimler, öneri ve görüşleriniz için bana aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

mail: tuvanaeroltu@hotmail.com

Instagram 1: @tuvanaeroltu

Instagram 2: @tuvanaeroltuilemarkalasma