Mersin Bedensel Engelli Yelken Sporcu Eğitim Ve Gelişim Kampı Mersin'de Başladı

Bedensel Engelli Yelken Sporcu Eğitim Ve Gelişim Kampı Mersin'de Başladı

21.02.2018 - 12:25 | Son Güncellenme:

.

Bedensel Engelli Yelken Sporcu Eğitim Ve Gelişim Kampı Mersinde Başladı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen ’Bedensel Engelli Yelken Sporcu Eğitim ve Gelişim Kampı’ Mersin’de başladı.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Engelli Yelken Branşı Teknik Kurul üyesi ve Milli Takım Antrenörü Cemal Özdiyar ve TBESF Engelli Yelken Branşı Milli Takım ikinci Antrenörü Refik Aktuğ tarafından 25 yelken sporcu adayına, 4 gün teorik ve 3 gün suda pratik yelken çalışması verilecek.
Amaçlarının özgürlüğe yelken açacak yeni sporculara ulaşmak olduğunu belirten Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Engelli Yelken Branşı Teknik Kurul Başkanı ve kamp sorumlusu Aynur Olgaç, "Öncelikli hedefimiz yelken sporunu Türkiye’de yapılabilir bir branş haline getirmek. Bünyemizdeki sporcu sayımızı arttırmak ve yeni sporcular kazandırmaktır. Federasyonumuz tarafından yapılan eğitim ve gelişim kamplarını ne kadar çoğaltabilirsek, sporcu sayımızın artmasını sağlayabiliriz. Bu doğrultuda ilerlersek Türkiye’de engelli yelken sporunun, kulüp ve sporcu sayısının hızlı bir şekilde artacağına inancım tam" dedi.
Türkiye’nin değişik yerlerinden eğitim ve gelişim kampına katılan 25 yelken sporcu adayına, milli takım antrenörleri tarafından 4 gün pratik ve 3 gün de yelkene hiç binmemiş engelli sporcu adaylarını denizle tanıştırıp, pratik eğitimler verileceğini kaydeden Olgaç, "Bu sayede lisanslarını çıkartarak müsabakalara katılımlarını sağlamak ve hedeflerimizden biri olan 2024’deki Yaz Olimpiyatlarına katılmak istiyoruz" diye konuştu.