Siyaset ‘Beka giderse hayatımız söner’

‘Beka giderse hayatımız söner’

24.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Beka giderse hayatımız söner’

Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- DOĞRU SİYASET: Her siyaset ekolünde, her siyaset adamında aranan ve arzulanan adanmışlık, fedakârlık, hasbilik, ölçülülük ve millilik farikaları bulunamaz. Doğru siyaset kadar siyasetin doğru yapılması da bir fazilet ve fikir pırıltısıdır. Tecrübeli siyasetçi demek, pek çok badireyi yenmiş, beka ve birliğe samimiyetle yüreğini koymuş adam gibi adam demektir.

- BEKA BAĞIMSIZ YAŞAMAKTIR: Beka, tasarlanmış bir propaganda kavramı, dönemsel ihtiyaçlara cevap veren bir söylem aparatı, içi dolmamış/doldurulmamış bir ifade aracı, gerçeklerin maskelendiği hamaset sığınağı değildir. Beka demek var olmak, diri kalmak, bağımsız yaşamak, ebediyetin ufkuyla buluşup bütünleşmek demektir. Bugün aldığımız patlıcan, biber, patates mesela bir kilogram az, iki kilogram çok olabilir. İşimiz yoksa yarın olur, yoksulsak gün gelir varlığa kavuşuruz. Yani konu az yedim, çok yedim konusu değildir. Bunların hepsi aşılır, ama beka giderse dünyamız gider, hayatımız söner.

Haberin Devamı

- BEKAYI BİLMEYEN MİLLETİ BİLMEZ: Kalpte iman, millette beka, devlette akıl, şehide vefa Türk milletinin tarihi vasfı ve vakarıdır. Bekayı bilmeyen milleti bilmez, tehditleri görmez, tarihten anlamaz, ecdadı tanımaz.

- ZİLLETLE GİDİLECEK YOL YOK: İnsan fanidir, devlet bakidir, milletin bekası ise daimidir. Buna hizmet ve riayet boynumuzun borcudur. Dileğim milli beka hedefine herkesin kilitlenmesi, dürüst ve namuslu her siyaset adamının milli bekaya sahip çıkmasıdır. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti ancak bu sayede varlığını temin ve tescil ettirecektir. Bu nedenle zillette hayır yoktur, zilletle gidilecek yol yoktur.

- BAYKAL’IN RUHU HER ALANA YANSIMALI: Sayın Deniz Baykal’ın uzun bir aradan sonra gerçekleştirdiği Milletvekili Yemin Töreni’ne damga vuran beraberlik ruhu keşke hayatın her alanına yansımış olsaydı.

- TÜRKEŞ TEŞEKKÜRÜ: Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi isminin Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak değiştirilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, destek veren her partiye, her milletvekiline teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

- ŞENTOP’A DESTEK: TBMM’nin 29’uncu Başkanı’nın seçileceği yarınki (bugünkü) özel oturuma Milliyetçi Hareket Partisi tam kadro halinde katılıp AK Parti’nin değerli adayı Tekirdağ Milletvekili Sayın Mustafa Şentop’u eksiksiz destekleyecektir. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.