Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Bel ağrısı farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkabilen bir sorundur. Bel ağrısı için hangi doktora gideceğinize karar vermek için ağrının neden oluştuğuna göre karar vermek doğru olacaktır. Elbette hiçbir sorun yokken ortaya çıkan bel ağrısı için ilk olarak bir aile hekimine gitmekte fayda vardır. Ortopedi veya nöroşirurji uzmanına da gidilebilir. Fiziksel ve çevresel etmenlere bağlı gelişen bel ağrılarının tedavisi genellikle kolay olduğundan süreç sizi zorlamaz. Ancak bel ağrısı oluşmasının temelinde daha ciddi bir sorun varsa mutlaka bir nöroşirurji uzmanına görünmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Bel Ağrısı ve Beyin, Sinir Cerrahisi

Bel ağrısının ortaya çıkmasının nedenleri arasında bel kayması, bel fıtığı ve dar kanal hastalığı olabilir. Bu 3 rahatsızlık kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen, tedavi edilmediği takdirde ciddi sonuçları olan hastalıklardır. Bu tür bir nedenle bel ağrısı yaşayanların mutlaka beyin, sinir cerrahına gitmeleri gerekir. Bel fıtığı ya da bel kayması gibi rahatsızlıklar toplum içerisinde korkulan rahatsızlıklar arasında yer aldığı için insanlar doktora gitmekten çekinse de erken teşhis ile tedavinin oldukça iyi sonuç vermesi mümkündür. Doktora gitmeyi ertelemek sadece tedavinin zorlaşmasını sağlar. Zamanında doktora gidilmezse ilerleyen bel fıtığı, bel kayması ve dar kanal hastalıkları bacaklarda güçsüzlük, dışkı ve idrar kaçırma, yürüyememe, erkeklerde iktidarsızlık gibi ağır sorunlara neden olabilir.

Bel Ağrısını Hafife Almayın

Bel ağrısı yaygınlığı sebebiyle çoğu zaman önemsenmese de ciddi sorunların belirtisi olabilir. Bu nedenle uzun süre devam eden ve şiddeti hafiflemeyen bel ağrısında mutlaka bir uzmana gitmekte fayda vardır. Uzman doktora gittiğiniz takdirde röntgen, bilgisayarlı tomografi ya da manyetik rezonans görüntüleme yöntemi ile sorunun ne olduğu anlaşılır. Sorununuz bel kayması, bel fıtığı ya da dar kanal hastalığı ise iyi bir beyin ve sinir cerrahı sizin için en doğru doktor seçimi olacaktır. Bel fıtığı, bel kayması ve dar kanal hastalıkları kolayca tedavi edilseler bile bu hastalıklar için yapılan ameliyatların mutlaka alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından yapılması gerekir.

Haberin Devamı

Nöroşirurji Uzmanı
Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan