Bel-Boyun Fıtığınızın Olması Pilates Yapmanıza Engel Değil!

Bel-boyun fıtığım var pilates yapamam diyorsanız fena halde yanılıyorsunuz. Aksine daha da güçleniceksiniz. Son zamanların en popüler sporlarından olan pilates ile alakalı biraz konuşmaya ne dersiniz?İlk giriş cümlemde de dediğim gibi son zamanlarda bu spora toplumun hatırı sayılır büyük kısmı tarafından adeta zayıflatıcı gözü ile bakılıyor. Ama çeşitli egzersiz hareketlerinden meydana gelen spora sadece bu gözle bakarsak pilatesin yaratıcısı joseph’e ayıp etmiş oluruz. Sizlere pilatesin tarihsel sürecinden bahsedip sıkmak istemiyoırum. İçerisinde yer alan her bir hareket küçük modifiyeler ile büyük mucizelere sebep oluyor desek abartmış sayılmayız. En büyük faydalarından biri tüm vücudu eşit bir şekilde geliştirmek ile beraber bu sisteme uyan kaslar yapılan her bir harekette forma girer,pilates’de yer alan egzersizler ile vücuttaki asimetriler düzelmek ile beraber,kordinasyon problemi yenilir,doğru nefes alma ile kan akışının hızlanmasına, damarlarımızda bulunan kanın sistemli bir şekilde kaslara, organlara, kemiklere ve dokulara gitmesine yardımcı olur.Yani olaya zayıflamak için bakmayalım lütfen:) Bir diğer önemli nokta ise lütfen işinin ehli kişilere başvurup onların eşliğinde bu sporu yapmayı tercih etmeniz zira yapılan en küçük yanlış hareket bir ömür ya da belirli bir süre beraber yaşamanız gereken sağlık sorununa mahkum edebilir. Mevcut olan sağlık problemlerinizde klinik pilates eğitimini almış olan alanında uzman fizyoterapistleri seçmeniz size fayda sağlıyacak olup zaten muzdarip olduğunuz sağlık sorunlarınızı daha fazla alevlendirmemiş olup yaşam kalitenizden birşey kaybetmeyeceksiniz.

Haberin Devamı

Pilates çeşitleri nelerdir?

Mat pilates, reformer pilates(aletli pilates) ve klinik pilates

Klinik pilates Nedir?

Klinik Pilates, kişinin omurga sağlığını düzeltmek, kas iskelet sistemi ile ilgili hastalıklardan (skolyoz gibi omurga sorunları, kas ağrıları, kas romatizması, bel ve boyun fıtıkları, diz problemleri, ayak bileği sorunları vs) korumak ve tedavi etmek için uygulanan pilates yöntemidir. Klinik Pilates uygulanan her hasta alanında uzman fizyoterapist tarafından değerlendirilir.Fizyoterapistin uygun göreceği egzersiz programına göre diğer tedavileri takiben ya da diğer tedavi yöntemleri ile birlikte uygulanabilir. Uygun görülürse doğrudan klinik pilates ile tedaviye başlanabililr. Diğer tedavi yöntemleri gibi klinik pilates de tedavi yöntemlerimizden biridir. Burada önemle üstünde durulması gereken kişinin alanında uzman fizyoterapist kontrolünde ve gözetiminde olmasıdır. Klinik Pilates, postürün düzeltilmesi, güç ve esneklik artışını sağlaması yanı sıra beden kuvveti, denge, koordinasyon, kan dolaşımı ve genel anlamda formu korumak açısından da iyileştirici ve geliştirici etkiler sağlayan bir yöntemdir.

Haberin Devamı

Klinik Pilates egzersiz sistemi sadece birçok egzersiz türünde olduğu gibi kasları harekete geçirmeyi hedeflemekle kalmayıp aynı zamanda diğer egzersizlerde genellikle göz ardı edilen önemli bir nokta olan vücudun dengede olmasını da hedef alır. Etki mekanizmaları olan bir yönü de egzersizlerin birçok tekrara dayanmasından çok, çeşitli hareketlerden oluşmasıdır.

Haberin Devamı

Klinik Pilatesi Kimler Yapabilir?

Klinik Pilates egzersizleri her yaştan insanın rahatlıkla uygulayabileceği bir egzersiz sistemdir. Ayrıca Klinik Pilates egzersizleri engelli bireylere de adapte edilebilir.

İnstagram: fzt.merveselenakkurt