Siyaset Belediye başkanlarına ‘cezai yaptırım’ önerisi

Belediye başkanlarına ‘cezai yaptırım’ önerisi

26.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hayvan Hakları Kanunu’nda gerekli değişikliklerin yapılması talimatı üzerine, Meclis’te kurulan Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu çalışmalarına başladı.

Belediye başkanlarına ‘cezai yaptırım’ önerisi

Belediye başkanlarına ‘cezai yaptırım’ önerisi
Başkanlığını AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in yaptığı komisyonda STK ve üniversite temsilcileri görüşlerini sunmaya başladı. Konuşmacılar, 5199 sayılı Kanun’un yeterli olduğunu, bazı değişikliklerin olabileceğini dile getirdi. Toplantılarda, yürürlükteki kanunla belediyelere yetki ve görev verildiği, ancak bu görevlerin yerine getirilmediği için sorunların yaşandığı görüşü hakim oldu. Bazı konuşmacılar ise, hayvan hakları konusunda görevini yerine getirmeyen belediye başkanlarına, “cezai yaptırımın” düşünülmesini istedi. İlgili bakanlıklar da görüşlerini komisyona sunmaya başladı. Komisyon da çalışmalarını tamamladıktan sonra raporunu hazırlayacak.

Haberin Devamı

Saraçoğlu: Tarım alanları uydu ile takip ediliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Meclis Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliğinin Korunması Komisyonu’n katılarak konuşma yaptı. Saraçoğlu, bitkilerin hangi hastalıklara çare olabileceği konusunda komisyona bilgi sundu, Türkiye’nin tarım politikası oluşturulması konusunda yapılan çalışmaları açıkladı. Saraçoğlu, 1960’lı yıllarda Avrupalı bitki genetikçilerince Türkiye’nin bitki örtüsünün taranıp çok sayıda ürünün Avrupa’ya kaçırıldığını isim ve örnekleri ile komisyona sundu. Saraçoğlu, ökseotunun kilosunu 1 liraya ihraç edildiğini, oysa Belçikalıların Türkiye’den ülkelerine kaçırdıkları ökseotundan yaptıkları ilaçlarla yılda milyarlarca dolarlık ihracat geliri elde ettiklerini anlattı. “Bunu ülkemiz adına üzülerek söylüyorum” diyen Saraçoğlu, bu konuda vakit geçirilmeden tedbir alınmasını ve çalışma yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

Belediye başkanlarına ‘cezai yaptırım’ önerisi

Meclis’e yakışmıyordu

Meclis, eski Halkla İlişkiler Binası 2016’da yıkıldı. Alan, geçen yıla kadar yıkım cürüfları ile harabe şeklinde bırakıldı. Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “bu görüntü Meclis’e yakışmıyor” diyerek çimle kaplanmasını, çiçek ve ağaçlarla zenginleştirilmesini istedi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü mühendis ve bahçıvanları, hummalı bir çalışma ile alanı Meclis’e yakışır bir duruma getirdi. Ancak Meclis Camii’ne giden yolun iki yakasına dikilen çiçeklerin “M” harfini hatırlatması, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a sunum şeklinde yorumlandı. Şentop, Ankara’da olduğu zamanlarda cuma namazını Meclis Camii’nde kılmayı tercih ediyor.

Belediye başkanlarına ‘cezai yaptırım’ önerisi