Gündem ‘Belediyecilik işte böyle olur’

‘Belediyecilik işte böyle olur’

16.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a övgüler yağdıran Bakan Ağbal, “Onunla iftihar ediyoruz. Uşak’a, AK Parti belediyeciliğinin mührünü vurmuş” dedi

‘Belediyecilik işte böyle olur’

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Uşak’ta işadamlarıyla bir araya geldi, kentteki yatırımları yakından inceledi, yürütülen kurum çalışmalarını değerlendirdi. Bakan Ağbal, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın kente yaptığı yatırımlara hayran kaldı, “Çok beğendim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uşak’ta çok önemli hizmetler yapıldığını görmekten mutluluk duyduğunu belirten Bakan Ağbal, Başkan Cahan’a övgüler yağdırdı, “Belediye başkanımızla iftihar ediyoruz. AK Parti belediyeciliği işte budur. Nurullah başkanımız, Uşak’a, AK Parti belediyeciliğinin mührünü vurmuş” şeklinde konuştu.

‘Girişimcilik ruhu hakim’

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinde bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Uşak’ın iyi bir seviyede olduğunu belirtti.

Şehirde girişimcilik ve sanayicilik anlamında köklü bir birikim olduğunu kaydeden Bakan Ağbal, Uşak Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların da şehri değiştirdiğine işaret etti. AK Parti hükümetinin en büyük emelinin hizmet etmek olduğunu dile getiren Bakan Ağbal, şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

‘Hayal ötesi hizmet’

“Vatandaşın beklemediği, hayal etmediği hizmetleri bile artık normal hizmetler haline getirdik. Bununla birlikte gönül köprüleri kuruyor, halkımızın derdini dert ediniyoruz. Uşak’ta belediyecilik en üst düzeyde yapılıyor. Belediye Başkanımızla iftihar ediyoruz. Çalışmalarını gördük. Gerçekten AK Parti belediyeciliğinin mührünü Uşak’a vurmuş. Türkiye’nin sanayiden konut ve ticari alana dönüşümün ilk örneği olan ve yatay mimarisiyle dikkat çeken kentsel dönüşüm projesinin kente değer kattığını görmekten büyük memnuniyet duydum.”

‘Kemalöz pazaryeri farklı’

Ziyaretinde Uşak Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar hakkında detaylı bilgi alan Bakan Naci Ağbal, Kemalöz Pazaryeri’ni çok beğendi.

Aslen Bayburtlu olan Ağbal, Kemalöz Pazaryeri projesini memleketi Bayburt’ta da uygulanmasını sağlayacağını vurguladı.

‘Belediyecilik işte böyle olur’

‘UTAŞ’ın bütçesi gurur verici’

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın 2. Etap TOKİ’ye başlayacaklarını ancak vatandaşların KDV ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını söylemesi üzerine Bakan Naci Ağbal, şu yanıtı verdi: “TOKİ Başkanı Ergün Turan ile görüşeceğim. Konunun takipçisi olacağım.” Başkan Nurullah Cahan’ın Uşak Belediyesi’ne ait UTAŞ ile yaptığı işler ve bütçesi hakkında gerçekleştirdiği sunum Bakan Ağbal tarafından çok beğenildi. Ağbal, “Yaptığınız işler heyecan verici. Uşak böyle çalışarak devam ederse, yaşam alanları ile ferah bir kente bürünecek. Bisiklet yolunu çok iyi düşünmüşsünüz. Kemalöz Pazaryeri hakikaten güzelmiş. İşte AK Parti belediyeciliği budur. Çok memnum oldum.”

Haberin Devamı

‘Belediyecilik işte böyle olur’

Dönüşümde ülkenin örnek projesi

Kentsel dönüşüm adımı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Cahan, “Uşak için önemli bir imaj projesi oldu” dedi

Uşak Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklığında yaşama geçirilen Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi, vatandaşlara kapılarını açtı. Kent tarihinin en büyük yatırımları arasında yer alan, Türkiye’de sanayiden konut ve ticari alana dönüşümün ilk örneği olan proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uşak ziyareti sırasında havadan incelendi. Erdoğan, Uşak’ın değişimine vurgu yaptı ve yeni bir projeyle dönüşüme devam mesajı verdi. Öte yandan TOKİ Başkanı Ergün Turan da, projenin Türkiye’de örnek olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

‘Belediyecilik işte böyle olur’

İlkler şehri Uşak’ta yine bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Cahan, “Sanayi bölgesinden konut ve ticari alana dönüşümü içeren bir çalışmayı hayata geçirdik. Sosyal donatılarıyla, ticari imkânlarıyla, okulundan camisine kadar tüm olanakları barındıran, dev proje şehrimize büyük bir değer katacak” dedi.

Belediye binası ve Defterdarlık’ın da buraya taşınacağını kaydeden Cahan, “Bu konuda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümet yetkililerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 1051 konutun, 953 işyerinin ve birçok sosyal donatıların bulunduğu, her şeyin düşünüldüğü Uşak’ın yeni merkezini inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

450 milyonluk yatırım

TOKİ Başkanı Ergün Turan ise, Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Uşak’ın öncü bir il olduğunu söyledi. Yaklaşık 450 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilen projeyi inceleyen Turan, “Uşak kentsel dönüşüm projesi, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma. Geçmişiyle bugünü kıyaslandığında Uşak için gerçekten çok büyük bir yatırım. Şehrin ekonomisi açısından da düşündüğünüzde büyük bir canlılık getirecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Belediyecilik işte böyle olur’

Köprülü kavşak hayırlı olsun!

Uşak Belediyesi tarafından bir yıl gibi kısa bir sürede şehre kazandırılan üçüncü köprülü kavşakta çalışmalar tamamlandı. Başkan Cahan, “Trafiğe açılsın” talimatıyla akışın tamamen başladığı köprülü kavşağın Uşak’a hayırlı olmasını diledi.
Uşak’ta günde yaklaşık 50 bin aracın geçiş sağladığı Ankara- İzmir karayolu üzerine, trafik sorununa çözüm sağlayan 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin ve Osmanlı köprülü kavşaklarının ardından yapılan üçüncü battıçıktının üst kısmında devam eden çalışmalar tamamlandı.

Selçuklu yıldız motifinin yer aldığı Ankara-İzmir Karayolu üzerindeki köprülü kavşakta sinyalizasyon şalterini kaldıran Belediye Başkanı Nurullah Cahan, daha sonra telsizden, “600 metrelik Selçuklu Köprülü Kavşağımızın sinyalizasyonunu açtık, emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, trafiğe açabiliriz” diyerek ilk geçişler için talimatı verdi.

‘Belediyecilik işte böyle olur’

Kent Park’ta tarih ve doğa birleşiyor

Uşak’ın çehresini değiştirecek mega projeler arasında yer alan Kent Park’ta, alanda bulunan okulların ve kurumların yeni binalarına taşınmasıyla yıkımlarda son aşamaya gelindi

‘Belediyecilik işte böyle olur’
Uşak’a nefes aldıracak, tarihi ve doğayı bir arada buluşturarak vatandaşın hizmetine sunacak Kent Park Projesi’nde meteoroloji binasının yıkımıyla startı verilen çalışmalarda vites yükseltildi. Depreme dayanıklı ve modern binalarına taşınan okulların eski binalarının yıkımıyla hız kazanan çalışmada proje alanı neredeyse tamamen ortaya çıktı. Projelerin yatırımcılara yön verdiği Uşak, artık bir cazibe merkezi haline geldi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Burada 110 bin metrekare üzerine, yaklaşık 5-6 kamu binasının bulunduğu bir alanda Uşak’a yeni kent merkezini kazandırıyoruz. Kentsel dönüşüm ile merkezdeki yükü hafiflettiğimiz çalışmalarımız, Kent Park ile daha da ileriye taşınmış olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve bakanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Daha modern pazaryerleri

Uşak Belediyesi, vatandaşlarının temel ihtiyaçlarını en uygun ortamlarda giderebilmesi adına kentte eksikliği hissedilen bölgelere yeni pazaryerleri yaptı. Halihazırda bulunan ancak yetersizliklere sahip pazaryerlerinde de düzenlemelere gidildi. Sigorta pazarının yetersiz olan ve kötü kokuya neden olan altyapısında düzenlemeler gerçekleştirerek problemleri çözen Uşak Belediyesi; Elmalıdere, Aybey ve Sarayaltı mahallelerine hizmet veren Cuma Pazarında da yenilenmeye gitti.

‘Belediyecilik işte böyle olur’

Özellikle kış şartlarında yaşanan sorunların ve yaz aylarında güneşin olumsuz etkisini ortadan kaldırmak adına çalışan ve pazaryerinin üzerini kapatan ve zeminini de betona dönüştüren Uşak Belediyesi diğer mahallelerde de pazaryerleri konusunda önemli çalışmalar yaptı.