Van Belediyeden Dezavantajlı Çocuklara Eğitim Desteği

Belediyeden Dezavantajlı Çocuklara Eğitim Desteği

06.10.2017 - 17:41 | Son Güncellenme:

.

Belediyeden Dezavantajlı Çocuklara Eğitim Desteği

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesince açılan, "Sürekli Eğitim Merkezi" ile ekonomik anlamda dezavantajlı olan öğrencilerin eğitimine katkı sunulması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatı ile Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışması sonucu açılan 12 derslikli "Sürekli Eğitim Merkezi" 600 öğrencinin eğitimine katkı sunacak.

Ücretsiz ve haftanın 7 günü eğitim veren merkezde, rehberlik, eşit ağırlık, sayısal ve sözel branşlarda eğitimler gerçekleştiriliyor.

Merkezin Müdürü Hayati Beyde, daha çok ekonomik anlamda dezavantajlı öğrencilere hizmet verildiğini belirterek, "Uzman öğretmen kadromuzla kaliteli bir eğitim ortaya koymaktayız. Merkezimiz çok ciddi bir projeyle hizmete açıldı. Burası özel eğitim kurumlarını dahi geride bırakacak konfor ve kaliteye sahiptir." dedi.

Beyde, liselerden mezun olan öğrencilerin diploma ve kimlik fotokopileri ile halk eğitim merkezlerine başvuruda bulunarak kayıt yaptırabileceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Tarih öğretmeni Hülya Resul ise gönüllü olarak merkezde hizmet verdiğini ifade ederek, öğretmenlik mesleğinin vicdan meselesi olduğunu ve insanlara faydalı oldukları ölçüde vicdanlarını rahat hissettiklerini dile getirdi.

Öğrencilerden Furkan Aslan da, "Eğitim merkezinin maddi ve manevi olarak bizlere ciddi katkıları var. Bizlere bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz. En büyük teşekkürü de sınavlardan alacağım başarılarla göstereceğim." diye konuştu.