Gündem Belgrad’da gezilecek yerler neresidir?

Belgrad’da gezilecek yerler neresidir?

22.04.2018 - 17:06 | Son Güncellenme:

Turist akınına uğrayan Belgrad, dikkat çeken şehirlerden biridir. Doğa harikası gibidir. Kimi insanlar tarafından Paris’in ucuz hâli olduğu söylenir. Cıvıl cıvıl ve hareketli yaşam tarzıyla oldukça dikkat çekiyor.

Belgrad’da gezilecek yerler neresidir

Belgrad neresidir?

Haberin Devamı

Belgrad, Sırbistan ülkesinin başkentidir. Aynı zamanda Sırbistan’ın en kalabalık şehridir. Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Sırbistan’ın özel bölgeleri arasında yer alır. 115 savaşa şahitlik etmiştir. Roma imparatoru Augustus tarafından fethedilmiştir. Sırpçada Beyaz Şehir anlamına gelir. Ülke nüfusunun yaklaşık olarak %25’i Belgrad’da yaşamaktadır.

Belgrad, balkanların en dikkat çeken yerlerinden biridir. Pek çok turistik mekânı mevcuttur. Türkiye’ye vize uygulaması yoktur.

Belgrad’ın tarihi nasıldır?

Belgrad, yaklaşık 357 yıl boyunca Osmanlı topraklarında yer almıştır. İstanbul’dan sonraki en önemli Osmanlı toprakları arasında yer alıyordu. Kanuni Sultan Süleyman fethetmiştir. Kent o dönemde sancak haline gelmiştir. 1882’de Sırbistan’ın bağımsızlığını ilan etmesi ile Belgrad da Sırbistan topraklarında kalmıştır. 7000 yıldan daha fazla geçmişe sahiptir. Belgrad’ın konumu Sava ve Tuna Nehirlerinin tam ortasında yer alıyor. Nüfusu ortalama iki milyon civarıdır. Konuşulan dil Sırpça’dır. Daha öncesinde üç kez işgal edilmiştir.

Haberin Devamı

Belgrad, coğrafi konumu açısından üç önemli bölgenin kesiştiği bir noktada yer alır. Ilıman bir iklime sahiptir.

Belgrad insanları pek çok yanı ile Türk insanlarını andırır. Oldukça misafirperver ve dost canlısı insanlardır. Hoş sohbetlere sahiptirler. Hareketli yaşamayı severler.

Belgrad’da gezilecek yerler neresidir?

Belgrad Kalesi, buram buram tarih kokan yapısı ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Aziz Sava Katedrali de şehrin dikkat çeken yapıları arasında yer almaktadır. Etnografya müzesinde pek çok tarihi yapıta rastlamak oldukça mümkün. Knez Mihailova Caddesi hareketli yapısıyla turistler tarafından rağbet gören yerlerinden biridir. Nikola Tesla Müzesi de oldukça ilginç bir yapıdır. Küçük olmasına rağmen çok fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapar. Sırbistan’ın ulusal müzesinde, pek çok resim ve birçok tarihi eser yer almaktadır. Giriş ücretinin en pahalı olduğu yapı burasıdır. Taş meydan, şehrin orta kısmında yer alır. Burada doğa yürüyüşleri yapılabilir. Havası oldukça temizdir. Geniş bir düzlükte yer almaktadır.

Yazarlar