Siyaset ‘Ben tek başıma siz orduyla gelin’

‘Ben tek başıma siz orduyla gelin’

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ak Parti’nin Genel Başkanı’na, Başbakanı’na açık ve net, bütün eczacıların önünde meydan okuyorum. Eğer sosyal güvenliği tartışacaksanız ben tek başıma geleceğim, siz ordunuzla gelin. Oturup tartışalım. Kim, sosyal güvenliği kim bu hale getirdi?” dedi.

‘Ben tek başıma siz orduyla gelin’

Kılıçdaroğlu, dün gerçekleştirilen Türk Eczacıları Birliği Olağan Kongresi’ndeki konuşmasına, 24 Haziran 2016’da Ankara’da görevleri başında öldürülen 4 eczayı anarak başladı. Sağlık hizmeti verilirken kimsenin gelirine, kimliğine, yaşam tarzına bakılmayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, Bağ-Kur örneğinden yola çıkarak, “prim ödemedi” diye kimsenin sağlık hakkından mahrum edilemeyeceğini söyledi.
Kendisinin 1992-1999 arasında SSK Genel Müdürlüğü yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Gerçekten sistemde büyük açıklar vardı ve bu açıkları gidermek için siyasilerin dikkatinin o alana çekilmesi gerekiyordu. Tasarılar hazırlandı, KHK’lar hazırlandı ama büyük ölçüde gerçekleşmedi” dedi.
Siyasete girdikten sonra doğal olarak, “Kılıçdaroğlu SSK’yı batırdı” diye eleştiriler yapıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, görev yaptığı tüm sürenin de bir müfettiş ordusu ile incelendiğini savundu. CHP lideri, “Beş kuruş, bakın altını çizerek söylüyorum, beş kuruşluk yolsuzluk bulamadılar. İddia ediyorum ve her yerde söylüyorum, AK Parti’nin Genel Başkanı’na, Başbakanına açık ve net, bütün eczacıların önünde meydan okuyorum. Eğer sosyal güvenliği tartışacaksanız ben tek başıma geleceğim, siz ordunuzla gelin. Oturup tartışalım. Kim, sosyal güvenliği kim bu hale getirdi?” açıklamasını yaptı. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı