Şuna inanmak gerekir ki, "Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” M. K. Atatürk

Her dokunuşuyla hayatı güzelleştiren kadın, Cumhuriyetin Kuruluşundan sonra kendilerine tanınan haklar ile artık yaşamın her alanında etkin bir şekilde yer alıyor. Cumhuriyete dek evde, tarlada hatta cephede büyük özveri göstermiş olan kadınlarımız artık doktor, savaş pilotu, sanatçı, bilim insanı gibi pek çok önemli konuda da hayatımıza değer katıyorlar.

İlk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen, ilk kadın kimyacı Prof. Dr. Remziye Hisar, ilk kadın tıp doktoru Safiye Ali, ilk kadın heykeltraş Sabiha Bengütaş, ilk kadın piyanist Ferhunde Erkin, ilk kadın gazeteci Selma Rıza gibi bir çok başarılı Türk kadını dönemlerinin şartlarını zorlayarak gösterdikleri başarılar ile tarih sayfalarında hak ettikleri yerleri almışlardır. Bu örnek kadınlar ile başlayan Türk kadınının iş hayatındaki yükselişi zaman içerisinde daha da geniş alanlara yayılarak devam etmiştir. Artık kadınlar erkeklerin yaptığı tüm mesleklerde kendilerini göstermekte ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektedir.

Haberin Devamı

Kadınlarımız bireysel olarak elde ettikleri başarıların yanı sıra sosyal yaşam içerisinde; anne, kardeş, eş, arkadaş olarak da erkekleri desteklemektedir. Unutulmamalıdır ki, büyük başarılar kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Bunun en güzel örneği de oğluna her koşulda destek veren ve inanan, Türk kadınına dünyadaki pek çok ülkeden önce haklar tanınmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımdır. Onun gibi örnek annelerin sayıları hiç de az değildir.

Bugün ve geçmişte ülkemiz için güzel işler yapmış tüm erkek ve kadınların başarısının arkasında, başarıyı destekleyen, öngörü sahibi, bilinçli kadınlar yer alır. İşte, hayatımızda bu denli önemli yeri olan kadınlara sağlanacak imkânların arttırılması ile toplumlar daha ileri seviyelere ulaşacaktır. Bunu görmeli ve o yönde hareket etmeliyiz.

#BenceKadınOlmak tüm güzelliklerin merkezinde yer almak ve dokunduğunu güzelleştirmektir. Kadınların hayata dokunmasına ve dünyamızı güzelleştirmesine izin verilmeli.

Haberin Devamı

Serap Torun

Gazeteci - Kidsgourmet yayın yönetmeni

Twitter :