Siyaset Beni yok etmek istediler

Beni yok etmek istediler

25.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’nin kurucularından biri olduğunu vurgulayan Arınç, “Partiden ayrıldıktan sonra beni kuruculuktan çıkardılar. Hepsi malum kişiler. İsimlerini söylersem iyice küçülmüş olurlar” dedi

Beni yok etmek istediler

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, önceki akşam Habertürk televizyonunda katıldığı programda soruları yanıtladı.
Arınç, FETÖ’ye ilişkin olarak, “Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen’in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir. Ben bu yapının silahlı terör örgütü olduğunu 15 Temmuz’da anladım. 15 Temmuz öncesinde bu cemaatin, bir silahlı terör örgütü olabileceğini düşünmemiştim” dedi.

Arınç, Abdullah Gül, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin gibi isimlerle birlikte yeni bir siyasi hareket başlatacakları yolundaki iddianın sorulması üzerine, “Bunların hepsi safsatadır” cevabını verdi. “Biz muhalif değiliz” diyen Arınç, “Benim için Recep Tayyip Erdoğan çok önemlidir ve benim adeta kardeşim mesabesinde gördüğüm birisidir” ifadesini kullandı.

2007’de Cumhurbaşkanlığı seçimi için Erdoğan’a aday olmaması gerektiğini söylediğini belirten Arınç, “Çünkü senin gibi bir Başbakan bu ülkeye gelmedi, sen icracı bir Başbakansın” dediğini söyledi. Arınç, “Partiyle irtibatım kesilmişti ama şimdi yeniden aidiyetim kuruldu” sözlerinin anımsatılması üzerine, “Partinin üç büyük kurucusundan biri sayılan bir insanım ama partiden ayrıldıktan sonra beni kuruculuktan çıkardılar. Ve ben partinin resmi toplantılarına katılmaz oldum. Elbette kırıldım, böyle saçmalık olur mu? Eksik olmasın bu konuyu bitiren Sayın Cumhurbaşkanı oldu. Küsmedim ama üzüldüm” dedi. Arınç, “sizi neden ve kim kurucu listesinden çıkardı” sorusuna ise, “Hepsi malum belli kişiler. Baş harflerini söylesem olur mu? Onlar kendilerini biliyorlar” yanıtını verdi.

Yazarlar