Benim Adım Anne

Kız çocuklarında anaçlık doğuştan gelen bir duygudur. "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna çoğumuzun bir dönem ya "gelin olacağım" ya da "anne olacağım" diye cevap vermişliği mutlaka vardır. Tabi ki bu düşünce algısının oluşumunda çevrenin etkisi yadsınamaz. Maalesef ki kız çocukları sadece bebeklerle, erkek çocukları da arabalarla oynamalıdır. Oyuncak seçiminde cinsiyet ayrımı neyse ki günümüzde azalmaya başladı fakat bizim nesil kadın erkek ayrımcılığından nasibini fazlasıyla aldı.

Evlendikten sonra karşılaştığın herkes mutlaka en az bir kez "çocuk ne zaman?" diye sorar. Annelik bu dünyada bir kadının başına gelebilecek tabi ki en güzel şey. Allah isteyen herkese annelik duygusunu tattırsın bu konuda zaten hemfikiriz. Benim altını çizmek istediğim kısım çevrenin üzerimizdeki baskı kurma durumu. Bebek beklediğini öğrendikleri andan itibaren de sana rahat vermezler çünkü sen artık anne adayısındır. Herkes birer doktor, ebe, aşçı olur çıkar karşına. Sen ne yaparsan yap yaranamazsın, doğruyu yapamıyor olursun. Neden mi? Çünkü sen annesin; en doğru, en iyi ve mükemmel olmalısın. Dünyaya kız olarak geldiğin andan itibaren sana anneliği ilmek ilmek işlerler.

Haberin Devamı

Hayatımın hiçbir döneminde çok çocuk meraklısı olmadım. Hamilelik ve doğuma karşı olan korkularım çocuk sahibi olma merakımın önüne geçti. Zaten bu hayatta korkuları ne kadar çağırırsan o kadar çok üstüne gelir. Benimde öyle oldu. Hamileliğim tam da hayallerimdeki gibi kabus dolu geçti. Şimdilerde ikinci çocuğu ne zaman düşünmeye başlasam ilk aklıma gelen hamileliğimde tam 9 ay çektiğim mide bulantılarım olur. Hamilelik tabi ki kolay olmayacaktı sonuçta içinde bir insan büyütüyorsun. Tüm dengen, hormonların alt üst oluyor fakat doğumhaneye giderken bile miden bulanıyor ve kusma hissin geliyorsa tek çocuk bana yeter demeye başlıyorsun. Tamam tamam filmi başa sarıyoruz. Hamilelik ve doğumda yaşadıklarımı, deneyimlerimi, acı tatlı tecrübelerimi ve Beyza büyürken yaşayacaklarımı yani acemi anneliğe dair her şeyi bundan sonra birlikte paylaşıyor olacağız.

Haberin Devamı

Hani dizilerde olur ya esas kız hamile olduğundan habersizdir. Birden midesi bulanır, başı döner "sakın ola hamile olmayayım" der panik olur. Benim hamilelik habercim de aynen bu şekilde oldu. Üstelik hamile olduğumu öğrenmemden tam bir hafta önce mide bulantılarım başladı. Ben kendimi üşütmüş falan sanınca da anneciğim koşuverdi imdadıma. Zavallı kadıncağız nereden bilsin 9 ay boyunca bana yarenlik edeceğini. Beyzoş ile benim hikayemde işte böyle başladı. Eh ne diyelim hikayemizde bize eşlik etmek isteyenler olursa ne mutlu bize.

Büşra Genç

@beyzosunannesi