Siyaset Benim Cumhurbaşkanlığımda Erdoğan da rahat edecek

Benim Cumhurbaşkanlığımda Erdoğan da rahat edecek

16.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

16 yıldır iktidarda olan Erdoğan’ın öğretmen ve polislere 3600 ek gösterge vereceğini hatırlatan İnce, “Bu, ‘ince hastalık’ korkusu Erdoğan’a çok şey yaptırıyor. Seçilmeden hizmetlerim başladı” dedi.

Benim Cumhurbaşkanlığımda Erdoğan da rahat edecek

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce evinin bahçesinde, yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Seçilmesi halinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın yargılanıp yargılanamayacağı ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan İnce, şunları söyledi: “Ben Anayasa Mahkemesi’ne başkan seçilmeyeceğim.

Haberin Devamı

Bu seçimde yargıç da olmayacağım. Allah’ın izni milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı seçileceğim. Cumhurbaşkanının da Erdoğan’ı ya da başka birini yargılamak gibi bir görevi yoktur.

Derdim ‘intikam’ değildir. Ben bağımsız bir yargı oluşmasını için çalışacağım. Bu bağımsız yargı Erdoğan’ı yargılar yargılamaz ben onu bilemem. Ama o bağımsız yargının beni de yargılayabilme ihtimalini düşüneceğim” dedi.

‘Erdoğan rahat olsun’

“Erdoğana mesajınız nedir?” sorusu yöneltilen İnce, “Rahat olsun. Hiç moralini bozmasın. Benim cumhurbaşkanlığımda Erdoğan da rahat edecek. Çünkü ben demokrat bir cumhurbaşkanı olacağım ve Erdoğan’ın eski bir cumhurbaşkanı olarak hiç huzursuz olmasını gerektirecek bir durum yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘En büyük miting olacak’

Suruç’ta yaşanan olaylarla ilgili yöneltilen soruyu da yanıtlayan İnce, “Üzüldüm. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bunların olmaması lazım” dedi. İnce, Benim Türkiye’ye hizmetlerim devam ediyor. ‘Öğretmenlere ve polislere 3600’ dedim, 16 yıldır iktidarda olan Erdoğan ağzına bir kez bile almamıştı bunu. Geçenlerde o da 3600 ek göstergeyi vereceğini söyledi. “Büyük İstanbul Mitingi için öngörünüz nedir?” yönündeki soruyu da yanıtlayan İnce, “Ben 2 milyon diyordum ama 2 milyonu da geçeceğiz. Yani cumhuriyet tarihinin en büyük mitingi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

‘Bedelliyi bir kez çıkaracağız’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde “Cumhurbaşkanı seçildiğimde askerlik konusunu yeniden düzenleyeceğiz ama bu arada bir defaya mahsus olmak üzere bedelli askerliği bir şartla çıkarabiliriz. Asla ikincisi yok. Toplanan parayı üçe böleceğiz. Üçte birini er olarak askere gidenlere vereceğiz. Üçte birini şehit ve gazi yakınlarına. Üçte birini savunma sanayisine” dedi. Cumhurbaşkanı olduğunda Yalova’ya tıp fakültesi kuracaklarını, askeri havaalanını sivil ulaşıma açacaklarını belirten İnce, “2002’de size verdiğim sözü tutacağım. Cumhuriyet tarihinde 2 milletvekili çıkaran bir ilde 5 dönem arka arkaya seçilen tek kişi benim. Size borcumu ödeyeceğim” dedi. l YALOVA AA