Siyaset Benimle TV’ye çık biraz havan olsun

Benimle TV’ye çık biraz havan olsun

18.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan’ın birlikte TV’ye çıkma çağrısına verdiği yanıtı hatırlatan İnce, “TV kanalına çıkarsa bana reyting yaptırırmış. Çocuklara dedim şu reytingleri kontrol edin. Erdoğan 11, benimki 44. Hava durumu bile Erdoğan’dan fazla izlenmiş. Rakibime sesleniyorum, reytingi ben sana katarım” dedi...

Benimle TV’ye çık biraz havan olsun

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Tunceli’de vatandaşlara seslendi. İnce, Türkiye’de FETÖ’nün giremediği tek ilin Tunceli olduğunu bir kez daha anladığını belirterek “FETÖ’cüler, darbe yapmak istedi. FETÖ’nün giremediği tek Tunceli. KHK ile burada işten atıyorlar. Moralinizi bozmayın, kaç gün kaldı ki... Moralinizi bozmayın. Türkiye özgür olacak, Munzur özgür akacak” dedi.

Haberin Devamı

TV talebini tekrarladı

Geçim sıkıntısı olduğunu belirten İnce, şöyle devam etti: “Mutfakta enflasyon yüzde 30, milletin tenceresine et girmiyor. Gel bunları konuşalım, cari açık 55 milyar doları geçti, gençlerin yüzde 50’si işsiz. Gel seninle istediğin bir TV kanalında yüreğin, bilgin, cesaretin varsa, gel çık diyorum. En az on yerde tekrarladım, ondan sonra dün cevap verdi, TV kanalına çıkarsa bana reyting yaptırırmış. Çocuklara dedim ki CNN’e çıktım, Habertürk’e çıktım, şu reytingleri kontrol edin. Erdoğan 11, benimki 44. Dedim ki hava durumuna bakın. Hava durumu mu izlenmiş, Erdoğan mı? Benim dörtte birim kadar izlenmiş, hava durumu bile Erdoğan’dan fazla izlenmiş. Tunceli’den rakibime sesleniyorum, reytingi ben sana katarım. Benim 4’te birim kadar izlenmiş, gel benimle TV’ye çık da havan olsun biraz. Korkma sen dünya lideri değil misin? Nasıl dünya lideri bu? Dünya lideriysen gerçekten ne diye korkuyorsun, ben adam yemem tartışacağız. Gel sana anlatayım, Türkiye’de ekonomiyi ne yapacağımızı anlatayım.”

Haberin Devamı

İlkeli siyaset yapacağız

İnce din eğitimi konusunda da şunları söyledi: “Trabzon’da ne diyorsam, Diyarbakır’da onu konuşuyorum, yalan yok, kıvırmak yok. Din eğitimini şöyle yapacağız: Türkiye’de muhafazakar kesim var, benim çocuğuma 2 saat din kültürü ahlak bilgisi yetmez, fıkıh, kelam, hadis, seçmeli olarak dersleri istiyorum diyor, başüstüne. Madem istiyorsun, devlet sana bunları verecek. Biri diyor ki zorunlu din dersi istemiyorum, hay hay sana da vermeyeceğiz. İsteyene istediği kadar, istemeyene yok, çözümü budur. Din ve dil eğitiminin de çözümü de budur. İlkeli siyaset yapacağız.”

‘Devlet çöktü’

“Türkiye’nin hali içler acısı” diyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hâkim adam, milletvekili adaylarıyla esnaf ziyaret yapıyor. Danıştay üyesi benim aleyhimde tweet atıyor. Kaymakam, milletvekili adayının mikrofonunu tutuyor. At izi it izine karıştı, devlet çöktü. Bunları o Meclis’te rahmetli Kamer Abi ne güzel anlatıyordu, ne güzel hadlerini bildirirdi. Yani hâkim, danıştay üyesi, kaymakam, hepsi bir yerde onların yanında, devletin gücü var, bizim yanımızda milletin gücü var.”

Haberin Devamı

‘Aklı başına geldi’

Seçilmeden hizmet yaptığını söyleyen İnce şunları kaydetti: “Mesela ben ‘3600’ü (3600 ek gösterge) vereceğim’ diyorum, 16 sene sonra aklı başına geliyor, 3600... Ben ‘48 saat içinde olağanüstü hali kaldıracağım’ diyorum, aklı başına geldi, ‘Olağanüstü hali kaldıracağım’ diyor. Bayramda İstanbul’a gidecek olan var mı? İstanbul’a gittin şimdi, Demirel’in yaptığı köprüden ücretsiz geçiyorsun, Erdoğan’ın yaptığı köprüden parayla geçiyorsun. Bayramdan sonra ikisi de parayla ama Demirel’in yaptığı köprüden gidiş geliş 11 liraya, Erdoğan’ın yaptırdığı köprüden 114’e gidiyorsun, 114’e geliyorsun. Yani Demirel’in yaptığı köprü 11 lira, Erdoğan’ın yaptırdığı köprü 228 lira. Dün aklı başına geldi Erdoğan diyor ki Kurban Bayramı’nda bizimkini de ücretsiz yaparız. Ben insanları kırma, sağcı-solcu, Alevi-Sünni, Türk-Kürt diye yapma bırak bunları dedim. 4’üncü köprüyü de İnce gelir yapar dedim. ‘İnce açıklasın 4’üncü köprüyü nereye yapacak’ diyor. Edirne’den Tunceli’ye gönül köprüsü kurdum. Dünyanın en büyük köprüsü. Bu seçim iki zihniyet arasında olacak. Bir yanda devleti soyanlar. Öbür yanda da, milletin evladı, hepimizin cumhurbaşkanı.”

Haberin Devamı

‘Bak ben eski defterleri açarsam altında kalırsın’

Elazığ İstasyon meydanındaki mitingde vatandaşlara hitap eden İnce, Elazığ’ın sembolü olan 6 köşeli kasketi oğlunun düğününde taktığını hatırlatarak “Biliyor musunuz, sizin 6 köşeli şapkanızı ben meşhur ettim. Oğlumun düğününde giydim biliyorsunuz” sözleri alanda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. İnce özetle şunları söyledi:

“20 sene öncesine gitmişler. 20 yıl önce dershane ortağıyım, öğretmenlerin ‘SSK primini ödemedi’ diyorlar. Dershanede, emekliler ve gençler çalışıyor. Emekliler için SSK primi ayrı yatar ve ona da bir faydası yok. Emekli öğretmenler az maaş aldıkları için primin kendisine ödenmesini ister. Bize ceza kesilmiş cezayı ödemişiz. Trafik cezası yemeye benzer. Erdoğan eski defterleri açma, bak açarım altında kalırsın. Benim korkum yok. 20 sen önce olmuş cezayı ödemişim. Bırak bu işleri altında kalırsın. Çiğ yemedim ki karnım ağırsın.”

Haberin Devamı

Benimle TV’ye çık biraz havan olsun

‘Liyakata bakacağız’

Kamuda yükselmenin en adil koşullarını getireceğini belirten İnce “Kamuda yükselirken, vali, genel müdür olurken, kimse senin etnisitene, inancına bakamayacak, sağcı mı solcu mu, Alevi mi Sünni mi... Devletin böyle işi olmayacak, sadece liyakata bakacağız. Her türlü ayırımı biterceğiz. Başı açık-kapalı, kadın-erkek, yok böyle bir şey, 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Cumhurbaşkanı aleyhinde tweet atamayacak bir gençlikten hayır gelmez” dedi.

Yurtlarda kalan kimsesiz çocukların 18 yaşından sonra yurlardan çıkarıldığını söyleyen İnce, “18 yaşını doldurduğu gün devlet kapı önüne koyuyor. Cumhurbaşkanı olduğumda kimsesiz, anasız, babasız bu çocukları hemen devlet kadrosuna alacağım. Hiç doğum yerine bakmadan, etnisitesine bakmadan... 81 milyonluk Türkiye, bu kimsesiz çocuklara bakamıyorsa yazıklar olsun o devlete” diye konuştu.

Şehit Fethi Sekin’in babasını ziyaret etti

İzmir’de bombalı saldırı düzenleyen PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin’in Elazığ’da yaşayan babası Mehmet Zeki Sekin’e dün karşıdan karşıya geçerken minibüs çarptı. Tedaviye alınan Sekin’in kaburgasında kırıkların olduğu bildirildi. Tunceli’de düzenlediği mitingin ardından karayolu ile Elazığ’a geçen Muharrem İnce de hastaneye giderek Sekin’e geçmiş olsun dileklerini iletti, Babalar Günü’nü kutladı. MEHMET TÜRK, FERİT DEMİR, BURAK EMEK, ERKAN BAY Tunceli - Elazığ DHA

Benimle TV’ye çık biraz havan olsun

Yazarlar