Teknoloji Benzeri görülmedi! Boşanan çiftlerin arasına Bitcoin girdi

Benzeri görülmedi! Boşanan çiftlerin arasına Bitcoin girdi

16.02.2018 - 09:45 | Son Güncellenme:

Boşanmış çiftler, zenginliklerini gizlemek için Bitcoin gibi dijital para birimlerini kullanabileceği endişesiyle tüm varlıklarını ifşa etmek için uyarıldı. Hukuk firması Bitcoin ile ilgili boşanma sayısının arttığını söylüyor.

Benzeri görülmedi Boşanan çiftlerin arasına Bitcoin girdi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Avukatlar, dijital para birimlerinin niteliğinin boşanma davalarıyla uğraşanlara çekici gelebileceğini söyledi. Bir İngiliz hukuk firması, kripto para birimleri içeren üç boşanma davasında danışmanlık yapıyor. İngiliz hukuk firması Royds Withy King Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "eşlerin açıklamayı ve kriptokrasi varlıklarının potansiyel payını aradıkları" üç davada çalıştığını söyledi. Bunların içinde bitoin, litecoin, ripple ve ethereum bulunuyor.

Dvavaların ikisinde küçük meblağlar var. Ancak üçüncü 600 bin sterlin değerinde. Davadaki koca başlangıçta kripto para birimine 8 bin sterlin yatırım yaptı. Bu miktar, Noel'den önce pazarda arttı.

Güney Batı Londra ve Oxfordshire'daki davalar, boşanma avukatları için yeni bir alan oluşturuyor. Kripto para birimleri, gri alanlarda yer alıyor ve dünya genelinde düzenlenmemiş.

Haberin Devamı

Londra'daki boşanma vakalarına liderlik eden Royds Withy King'in Aile Ekibinin bir ortağı olan Vandana Chitroda, şunları söyledi: "Bunlar gördüğümüz ilk vakalar ve daha fazlasını görmek istiyoruz. Kripto para birimlerinin boşanmada önemli bir özellik olacağına inanıyoruz. Kocanızın ya da eşinizin kripto para birimlerine yatırım yaptıklarına ya da satın aldıklarına inanıyorsanız önemli. Bitcoin'i var ve ayrılıyorsanız, hukuk danışmanına söyleyin"

Mahkemelerin gizli varlıkları araştırmak için geniş yetkileri var. Boşanma sürecinin ortalama sekiz ay sürdüğünü ve bu nedenle mahkemeye doğru bilgi verilmesi için sayısız değerlendirmeye ihtiyaç duyulacağını belirtti.