Siyaset Beş ilde MHP desteklenecek

Beş ilde MHP desteklenecek

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti ile MHP arasında yerel seçime yönelik yürütülen müzakerelerde adayı henüz açıklanmayan yedi ilden İstanbul dışında kalan Adana, Muğla, Mersin, Manisa ve Osmaniye’de MHP adayını destekleme konusunda anlaşma sağlandığı, Aydın konusunun ise değerlendirme aşamasında olduğu öğrenildi.

Beş ilde MHP desteklenecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün partisinin MKYK’sını ve MYK’sını peş peşe topladı. Milliyet’in parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, toplantılarda müzakerelerde son durum AK Parti’nin seçim ve propaganda çalışmaları ile güncel meseleler masaya yatırıldı. Müzakerelerde Adana, Muğla, Mersin, Manisa ve Osmaniye’de MHP adaylarının desteklenmesi konusunda anlaşma sağlandığı, Aydın konusundaki kararın ise dün gerçekleşen Erdoğan ve Bahçeli zirvesine bırakıldığı bilgisi paylaşıldı. AK Parti kanadında Cumhur İttifakı’nın mevcut oy oranının Muğla’yı kazanmaya yetmediği yorumları yapılırken, CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un, CHP’den büyükşehire aday gösterilmemesi üzerine önümüzdeki günlerde MHP’den Muğla Büyükşehir adayı olarak seçime katılabileceği konuşuluyor. MHP’nin kendi oyları, Kocadon ismine gelecek oylar ve AK Parti’nin oyları birleşince Cumhur İttifakı’nın Muğla’yı kazanma ihtimali üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

Aydın’da ise 24 Haziran seçimlerindeki ittifak gruplarına göre Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’nın 10 puan gerisinde yer alıyor. Ancak AK Parti kanadında, yeniden aday gösterilen CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığı sürecinde oldukça yıprandığı teziyle Aydın’ın ittifak halinde kazanılabileceği beklentisi dillendiriliyor.

Bir ilçe MHP’ye

MKYK’da Erdoğan ve kurmaylarının verdiği bilgilerle ilçe belediyelerinde izlenecek yol haritası da netleşmeye başladı. 2014’te MHP’nin kazandığı ilçeler MHP’de, AK Parti’nin kazandığı ilçeler AK Parti’de kalacak. Ancak bazı illerde bu çerçevesinin dışında karşılıklı bazı jestler yapılabilecek. Bu kapsamda AK Parti’nin İstanbul’da hiç belediyesi bulunmayan MHP’ye bir ilçeyi jest olarak bırakılabileceği ifade ediliyor. Ankara’da ise Polatlı ve Etimesgut belediyelerinin MHP’de kalacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından TBMM Başkanlığı görevini bırakmasına gerek olup olmadığı yönünde tartışma yaşanırken, Erdoğan’ın, “Bizim bu noktada Binali Bey’e şöyle ya da böyle yap diye bir şey dememiz söz konusu olmaz. Binali Bey gereken neyse yapar” diyerek, bu noktada inisiyatifi Yıldırım’a bıraktığı mesajını verdiği öğrenildi.

‘Akıllanmayacak’

Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütçe görüşmelerinin ilk gününde yaptığı konuşmaya da “Akıllanmayacak bu. Akıl hocalarına gitti, daha da saçmalamaya başladı” görüşünü dile getirdiği kaydedildi. MKYK üyeleri bu sözlerle Erdoğan’ın isim vermeden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de hedef aldığı yorumunu yaptı.

16 köpeği varmış

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin toplantıda Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişikliklere ilişkin yürüttüğü çalışmaları anlattı. Avrupa’da barınaklara teslim edilen ve 1 ay içinde sahiplenilmeyen hayvanların uyutulduğu bilgisi üzerine Erdoğan’ın, “Bizde de hediye edilen 16 köpek var. Bu dediğiniz bizim inancımıza ve düşüncemize uymaz” dediği öğrenildi.