Geri Dön

Beşamel sos tarifi

Beşamel sos tarifi dünya mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Et yemeklerinde, sebze yemeklerinde lezzet vermesi amaçlı kullanılan beşamel sos tarifini artık en pratik şekilde hazırlayabileceksiniz. Beşamel sos tarifini henüz bilmiyorsanız sizler için açıklamış olduğumuz beşamel sos tarifine göz atabilirsiniz.

Beşamel sos tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 küçük kahve fincanı un
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı süt
- Tuz

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Beşamel sos tarifi dünya mutfağının en sevilen ve vazgeçilmez sosları arasında yer almaktadır. Özellikle lazanya yemeğinde bolca kullanılan beşamel sos aynı zamanda et ve sebze yemeklerinde de ayrı bir lezzet kazandırmak amacıyla kullanılmaktadır. Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce Béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur. Fransız mutfağından gelen beşamel sos tarifi un süt ve tercihe göre çeşitli baharatlar eklenerek yapılmaktadır.

İşte beşamel sos tarifi:

 

1. adım: Tereyağını tavaya tavaya alın, yağ erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.

2. adım: Un kıvam alıp güzel koku çıkarmaya başladığında azar azar sütü ilave edin.

3. adım: Bir yandan da topaklaşmasını engellemek için, karıştırıcıyla sürekli karıştırın, tuzu ekleyin.

4. adım: Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar, arada karıştırarak pişirin

5. adım: Biraz beklediğinde daha da kıvam alacaktır. Ancak çok fazla bekletilmesi halinde üzerinde bir katman oluşturur.

6. adım: Beşamel sosu üzerinde kullanmak istediğiniz yemeğe ilave edin ve karıştırın, tarifinize göre üzerine kaşar peyniri rendeleyerek, üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.

Vermiş olduğumuz beşamel sos tarifi ile daha önceden hazırlamış olduğumuz beşamel soslu yemek tariflerine göz atabilirsiniz. İşte beşamel sos tarifi ile mutfağınız şefi haline geleceğiniz enfes lezzette beşamel soslu yemek tarifleri…

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber