Geri Dön

Beşamel soslu mantarlı patates tarifi

Beşamel sos kesinlikle en lezzetli soslardan biri. Bir araya geldiği en basit tarifleri bile inanılmaz lezzetlere dönüşüyor. İşte beşamel soslu mantarlı patates tarifi...

Beşamel soslu mantarlı patates tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

5-6 adet patates
350 gram kıyma
2 adet iri boy soğan
300 gram mantar
1 kaşık salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

Beşamel sos için:
2 bardak süt
1 kaşık tereyağı
1,5-2 kaşık un
Karabiber
Tuz
Üzerine serpmek için kaşar peyniri

Beşamel Soslu Mantarlı Patates Nasıl Yapılır?

Soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayıp hafifçe kavurun.

Kıymayı ekleyip kavurduktan sonra salçayı ekleyin.

Mantarları yemeklik doğrayın ve ilave edin.

Mantarlar suyunu çektikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Patatesleri soyup dilimleyin.

Fırın tepsisini yağlayın ve patatesleri dizin.

Üzerine kıymalı harçtan koyun ve 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.

200 derecede ısıttığınız fırında yarım saat pişirdikten sonra üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün ve 15-20 dakika pişirip kaşarları da ilave edin.

Kaşarlar kızarınca fırından alıp servis yapın. Dilerseniz üzerine taze maydanoz da serpebilirsiniz.

Beşamel sos tarifi:

Tereyağını eritin. Unu ekleyip hızlıca karıştırmaya devam edin. Hafif kavrulduktan sonra karıştırırken süt ve tuz koyup 2-3 dakika daha karıştırın. Kıvamına göre ocaktan alın.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber