Gündem İstanbul'da yağış toprak kaymasına neden oldu

İstanbul'da yağış toprak kaymasına neden oldu

11.12.2018 - 09:07 | Son Güncellenme:

İstanbul'da dün akşamdan beri yağan yağmur olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Esenyurt'ta yoğun yağış nedeniyle yol çöktü. Seyir halindeki bir işçi servisi minibüsü çöken yola girerken 3 kişi hafif şekilde yaralandı.  Beşiktaş Akatlar'da meydana gelen toprak kaymasında ise bir ev hasar gördü. Maltepe Başıbüyük'te ise yağışlarla birlikte yolda su birikintisi oluştu. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

İstanbulda yağış toprak kaymasına neden oldu

İstanbul Esenyurt Bağlarçeşme'de seyir halindeki 34 BNP 687 plakalı işçi servisi cadde üzerinde seyir halinde gittiği sırada yağış nedeniyle yolun çökmesiyle çöken yere düştü. Servis içinde bulunan 3 kişi vücudunu çeşitli yerlerinden hafif yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri incelemelere başladı. Yolun çöktüğü caddede ise yol güvenliği önlemleri alındı. Çöken yola giren servis aracında ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

BEŞİKTAŞ'TA TOPRAK KAYMASI

Olay Beşiktaş Akatlar Mahallesi, Elmas sokakta gece saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yoğun yağış toprak kayması meydana geldi. Büyük bir gürültüyle kayan toprak evin arka tarafına yığıldı. O sırada evdekiler ise büyük panik yaşadı. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye polis ve zabıta ekipleri geldi. Zabıta ekipleri çökmenin yaşandığı alanı şerit çekerek kapattı.

İstanbulda yağış toprak kaymasına neden oldu

'DEPREM OLUYOR ZANNETTİK'

Toprak kaymasının yaşandığı evde oturan Adnan Öztürk, “Gece saat 03.00'da büyük bir gürültü oldu. Bizde ne oldu diye arka tarafa baktık. Evin arka tarafında göçme olmuş. Yağmur devam ediyordu. Bizde zabıta ve itfaiye ekiplerine haber verdik. Biz o saatte uyuyorduk. Çok korktuk ne olduğunu anlamadık deprem oluyor zannettik. Yığılan toprağın kaldırılmasını bekli

Haberin Devamı

Yazarlar