Son dakika besin değeri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan besin değeri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan besin değeri haber sayfamızda...
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı
Ramazan ayı 2023 yılında da geldi çattı. İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek ayda milyonlarca kişi oruç ibadetini yerine getirecek. Ancak orucunu riske atmak istemeyenlerin merak konusu orucu bozan ve bozmayan şeyler oluyor. Müslümanlara farz kılan orucu bozan durumlar ile ilgili Diyanet tarafından açıklama geldi. Orucu bozan durumlar nelerdir? Orucu bozan ve bozmayan şeyler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Aşı olmak orucu bozar mı? Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı?
Ramazan ayında vatandaşlar tarafından araştırılan birçok soru Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden cevaplandı. O sorulardan bazıları da Oruçluyken dilaltı hapı alınır mı? Aşı olmak orucu bozar mı? oldu. İşte merakla araştırılan o yanıt...
Balık imparatorluğu
Türkiye'de 18 tesisi bulunan, yurt dışında 3 farklı ülkede üretim tesisi işleten Group Sagun orkinostan çipuraya, levrekten somona Japonya'dan Amerika'ya kadar ihracat yapıyor. Şirketin kaptan köşkündeki Oğulcan Kemal Sagun ve Nazlıcan Sagun Çiftçi Türkiye'de balık tüketimini artırmayı hedefliyor.
‘Kabaklı sütlaç mı olur?’ demeyin! Yiyen tarif istiyor
Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlıların başında sütlaç geliyor. Ancak klasikleşmiş sütlaç yemek istemeyenler için farklı bir tarifimiz var. Kabaklı sütlaç tarifi ile geleneksel lezzetin dışına çıkın.
Lif, vitamin ve mineral deposu! Sindirimi destekliyor, tokluk hissi veriyor
Özellikle kış aylarında popüler bir atıştırmalık olan kestane, çiğ veya pişirilmiş olarak tüketilebiliyor. Kestanenin öğütülmesiyle elde edilen unu, glutensiz bir alternatif olarak tercih edilebiliyor. Kestanenin lif, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, kestane tüketmenin faydalarını açıkladı.
Vitamin, lif ve potasyum deposu! Ayva kemik ve diş sağlığını koruyor
Gülgiller familyasına ait olan ve Pyrus cinsine dahil bir ağacının meyvesi olan ayva, genellikle ılıman iklim bölgelerinde yetişiyor. Ayvanın hem taze hem pişirilerek hem de reçel ya da marmelat yapılarak da tüketilebildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, “Ayva; C vitaminini, lif, potasyum ve diğer birçok besin maddesi bakımından oldukça zengin bir meyve. Aynı zamanda düşük kalorili” dedi.
Zeytin küfleniyorsa 1 kaşık ekleyin! Aylarca küflenmiyor, yumuşamıyor
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin yanlış saklama koşulları nedeniyle çabucak yumuşuyor ve küfleniyor. Zeytinlerinizin küflenmesini önlemek için yapmanız gereken şey çok basit. 1 kaşık eklemek yumuşama ve küflenmeyi engelliyor.
Doktorlara sordu, 3 kilo getirip Türkiye'de ekti! 'Kral yiyeceği' 4 yılda 20'ye katladı
Eskişehirli Hayriye Kuşçu, okulda çok başarılı bir öğrenci değildi. Çünkü annesinin okuma yazması olmadığı gibi ona derslerinde yardım edecek kimse de yoktu. Ancak ilkokul öğretmeni küçük kıza sürekli, "Sen ileride çok başarılı bir iş kadını olacaksın" diyordu. Hayriye, o ışığı küçükken gözlerinde gören öğretmenini yanıltmadı. Meksika'dan Türkiye'ye getirip ektiği mor patatesle başarısını 4 yılda 20'ye katladı.
Yılların aşçısı açıkladı… Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası buymuş!
Pirinç pilavı Türk mutfağında her ana yemeğin yanında ikram edilen kuru lezzetlerden birisidir. Ancak pirinç pilavı yapmak kolay gibi gözükse de kıvamını tutturmak zordur. Genellikle lapa olması gibi problemlerle karşılaşılır. Yılların aşçısı pilavın lezzetine lezzet katan püf noktayı verdi.
BOTTARGA NEDİR, Nasıl Yenir? Kefal Havyarı (Bottarga) Nasıl Kullanılır?
Bottorga, dişi kefal balığının yumurtalarının temizlenerek kurutulduktan sonra balmumu ile kaplanıp üretilen geleneksel bir balık ürünüdür. Aynı zamanda yüksek bir besin değeri içerir. Uzun bir süre boyunca saklanabilen bottarga, gelbalder ya da butarka olarak da bilinir. Bottarga nedir, nasıl yenir sizler için derledik.
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi
Ezogelin çorbası, bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, soğan, biber salçası ve baharatların muazzam bir uyumu ile hazırlanan nefis bir çorba çeşididir. İlk bakışta basit gibi görünse de, lezzetin sırrı malzemelerin özenle seçilip, pişirilmesinde yatmaktadır. İşte en lezzetli lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi…
Aşçıların sır gibi sakladığı o teknik! Pirinç pilavı tane tane oluyor
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan pilav her yemeğin yanına gidiyor. Et yemeklerinden tavuk yemeklerine kadar pek çok yemeğin yardımına koşan lezzetlerden. Ancak pirinç pilavının en lezzetli hali tane tane oluşu. Eğer lapa oluyorsa pilavı böyle yapmanızda fayda var.
Tadının kırmızı etten farkı yok: İçindeki demir miktarı ile ete rakip oluyor
Et insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir besin kaynağı. Hemen hemen her yemeğin içine eklenen veya sade olarak tüketilen et demir ve b12 vitamini zenginidir. Ancak onun kadar demir içeren ve hatta tadı bile benzeyen mantar türü vardır. Et ile yarışan bu mantar türünün faydalarını sizin için derledik…
Besin Değeri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.