Siyaset Beştepe’de ittifak zirvesi

Beştepe’de ittifak zirvesi

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yerel seçimlerde ittifakın ana gündemi oluşturduğu bir dizi konunun ele alındığı bir zirve gerçekleştirdi.

Beştepe’de ittifak zirvesi

Yerel seçimlerdeki ittifakın yanı sıra emeklilikte yaşa takılanlar, af tartışmaları, Meclis’e sunulacak bütçe, İş Bankası hisseleri, Rahip Brunson konusu ve dış gelişmeler görüşmede ele alındı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşme 40 dakika sürdü. Erdoğan, Bahçeli ile son olarak 31 Temmuz’da bir araya gelmişti. Görüşmenin ana gündemini yerel seçimlerde iki parti arasındaki, ‘Cumhur İttifakı’nın devamına dair süreç oluşturdu.

Haberin Devamı

Son durum

Bahçeli’nin “kaçınılmaz bir ihtiyaç”; Erdoğan’ın da, “listelerde olmasa bile gönüllerde olacak” diyerek ittifaka dair son değerlendirmelerinin ardından gerçekleşen zirvede ittifaka dair alt düzeyde yapılan görüşmeler değerlendirildi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz ve Semih Yalçın ittifaka ilişkin görüşmeler yapmak üzere geçtiğimiz hafta bir araya gelmişlerdi. Dünkü zirvede de ittifakın ruhuna sahip çıkılırken, bunun ne boyutta olacağına dair görüş alışverişinde bulunuldu. Erdoğan ve Bahçeli’nin önümüzdeki süreçte bu konuya dair bir kez daha gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Yoğun gündem

İki liderin ittifaka dair görüşmenin yanı sıra yoğun bir gündemi değerlendirdikleri; emeklilikte yaşa takılanlar, af tartışmaları, Meclis’e sunulacak bütçe, İş Bankası hisseleri, Rahip Brunson konusu ile İdlib ve Suriye başta olmak üzere dış gelişmeler ele alındı.