Bitlis BEÜ'de Oryantasyon Eğitimi

BEÜ'de Oryantasyon Eğitimi

18.10.2018 - 17:59 | Son Güncellenme:

.

BEÜde Oryantasyon Eğitimi

BİTLİS (AA) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon, Öğrenci İşleri, Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanlıkları işbirliğiyle, birinci sınıf öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi.

Haberin Devamı

BEÜ'den yapılan açıklamada, birinci sınıflara yönelik düzenlenen oryantasyon eğitiminin üniversitenin çeşitli yerlerinde hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli Kütüphaneci M. Sadık Kişi, yaptığı açıklamada, üniversitenin tüm birimlerini daha aktif kullanabilmeleri adına öğrencilere yardımcı olmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kütüphanenin 4 bin 500 kitapla, eski rektörlük binasının zemin katında hizmet vermeye başladığını bildiren Kişi, "Kütüphanemiz bu ay itibariyle 47 bin 600 kitaba sahip. 2014 yılında kampüs alanındaki yeni binamız taşındık." ifadelerini kullandı.

Kişi, kütüphanenin fiziki yapısı, kütüphane kuralları, kitap ödünç verme işlemleri, telif hakkı yasası, kütüphane kullanım kuralları ve katalog tarama işlemlerini hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli Şef Gülcan Kökoğlu ise, 2018 yılında 2 bin 914 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Lisans ve önlisans eğitim öğretim yönetmeliği, ders kayıtları, yatay geçiş, derse devam ve sınavlarla ilgili bilgiler veren Kökoğlu, eğitim ve öğretim yılının 14 haftalık bir süreden oluştuğunu belirtti.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının misyon ve vizyonundan bahseden bilgisayar işletmeni Osman Akça da, sağlık, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, kültür ve spor hizmetlerinin başlıca yürütüldüğünü ifade ederek, öğrenci topluluklarının yapısını ve nasıl faaliyetlerde bulunabileceğini anlattı.