Ayakkabı Beyaz ayakkabıları temiz tutma yolları

Beyaz ayakkabıları temiz tutma yolları

20.12.2017 - 17:35 | Son Güncellenme:

Ne denerseniz deneyin beyaz ayakkabıları temiz tutmayı bir türlü başaramıyorsanız, moralinizi daha fazla bozmayın. Beyaz ayakkabıları temiz tutma yollarını açıklıyoruz. İşte beyaz ayakkabıları temiz tutacak ipuçları…

Beyaz ayakkabıları temiz tutma yolları

Beyaz ayakkabıları temiz tutabilen insanların sihirli olduğunu düşünmeyin, tabii ki böyle bir şey yok. Onlar sadece beyaz ayakkabıları temiz tutma yollarını biliyorlar. Sizlerde ister klasik olsun ister spor olsun tüm beyaz ayakkabıları temiz tutacağınız bu yolları birazdan öğreneceksiniz. Beyaz ayakkabıları temiz tutmak son derece hüner haline geldi, bu yöntemler ile artık sizde beyaz ayakkabılarınızı şık tutacaksınız.

Haberin Devamı

• Yeni olan beyaz ayakkabılarınızda küçük bir çizik ya da leke görürseniz beyaz tırnak cilası ile rötuş yaparak harikalar yaratabilirsiniz.
• Beyaz ayakkabılarınıza bulaşan boyaları temizlemek için sirke kullanabilirsiniz. Hafifçe ovarak silin ve boya lekelerinden kurtulun.
• Ayakkabılarınızı çamaşır makinesinde yıkamayın. Makinede ayakkabılarınız eğilip bükülebilir, ayakkabılarınızı ılık suda elinizde yıkayabilirsiniz.
• Ayakkabılarınız zor kir lekelerine sahipse eski bir diş fırçası, ılık su ve sabun ile hafifçe fırçalayabilirsiniz.

• Beyaz danteli, desenli ya da bez ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamak cazip gelebilir ama bunu yapmayın. Bunun yerine, ayakkabıları ılık suda hafif sabunla elle ovalayarak yıkayın ve açık havada kurutun.
• Yıkanmış ayakkabıları daha hızlı kurutmak ve fazla nemi emmek için ayakkabınızın içine kağıt havlu yerleştirin.
• Diyelim ki, istemeden bir yağ tabakası üzerine bastınız veya ayakkabınızın üzerine yağ damladı bu durumda yapmanız gereken ayakkabınızın üzerine şampuan dökerek ılık su ve diş fırçası yardımıyla lekeyi fırçalayın, leke hemen çıkacaktır.
• Beyaz ayakkabılarınızı dışarıda bırakmayın. UV ışınlarına maruz kalan ayakkabılarınız solmaya ve renk değişikliğine başlayacaktır. Beyaz ayakkabılarınıza iyi davranın ve giyilmediğiniz zamanlarda soğuk, karanlık bir yerde saklayın.
• En merak edilen soru, beyaz ayakkabılarda çamaşır suyu kullanılır mı? Evet, kullanabilirsiniz ama çamaşır suyunu sulandırmanız gerekiyor. Çoğu ayakkabı bakımı kılavuzunda, çamaşır suyu su karışımı önerilir. Diş fırçanızı seyreltilmiş çamaşır suyu solüsyonuna batırın ve ayakkabıları hafifçe fırçalayın. İşiniz bittiğinde ılık suyla yıkayın.

Haberin Devamı

Beyaz ayakkabıları temiz tutmak işte bu kadar basit.

Yazarlar