Yatak Odası Beyaz çarşaf kullanmanın faydaları

Beyaz çarşaf kullanmanın faydaları

17.01.2018 - 14:09 | Son Güncellenme:

Beyaz çarşaf denilince akıllara hemen otel odaları gelir, evet haklısınız dümdüz beyaz çarşafların sıklıkla kullanıldığı yer otellerdir. Peki, beyaz çarşaflar üzerinde uyumanın sağlığımız üzerinde bir etkisi olabilir mi?

Beyaz çarşaf kullanmanın faydaları

Eğlenmek ve macera yapmak için yeni bir şehre ya da ülkeye seyahat ediyorsanız, otellerde beyaz, sıkıştırılmış çarşaflar ile uyanma lüksü sizi daha iyi hissettirebilir.

Haberin Devamı

Dünyanın birçok tatil beldesi neden beyaz çarşaflar seçiyor nedenini hiç merak ettiniz mi? Eğer merak ettiyseniz hemen açıklayayım, havlu ve yastık kılıflarıyla yıkamanın daha kolay olduğu için tercih ediliyor ve bunun yanı sıra beyaz çarşaflar cildiniz ve uyku kaliteniz için daha iyi olduğu söyleniyor. Bazı uzmanlar bu teorinin oldukça eskidiğini düşünse de diğer uzmanlar evinizde hissetmenizin yararlı olacağınız söylüyor.

Beyaz çarşaflar daha iyi uyumanıza yardımcı olur mu?

Güzel bir uyku çekmek için beyaz çarşaflar, koyun saymak ya da yatmadan bir süre önce telefonunuzu uzak bir yere koymak kadar etkili olur mu?

Beyaz ve temiz çarşafların uyku kalitesini arttırdığına yönelik hiçbir kanıt yokken beyaz çarşafların plasebo etkisi yaratarak temiz hissettirdiği, mutlu anılar ve güzel duygular uyandırdığı düşünülerek otellerde genellikle beyaz çarşaf kullanılır.

Haberin Devamı

Sizi odanızda rahat hissettiren her şey uyku düzeninizin de daha rahat ve güzel olmasını sağlar. Bu sebeple eğer beyaz çarşaflar size temizlik duygusuyla birlikte huzur veriyorsa daha rahat hissedeceksiniz ve uyku düzeniniz düzelecektir. Ancak aynı duyguları size iyi gelen farklı çarşaflarla da hissedebilirsiniz.

Beyaz çarşaflar cildinizi güzelleştirir mi?

Bazı araştırmacılar beyaz çarşafların cilt için iyi olduğunu, akne ve gözenek problemleriyle savaştığını söyler. Bu araştırmacılara göre, beyaz çarşafların cildinizi direk güzelleştirmek için etki etmez. Uyku düzeninizi kaliteli ve sağlıklı hale getirdiği için cildinize iyi gelir.

Beyaz çarşaflar daha kolay kirleneceğinden beyaz çarşaf kullananların çarşaf yıkama sıklığını arttırır. Bu yüzden yıkanan temiz çarşaflar cilt için zararlı mikropları azaltır.
Gününüzün yarısını üzerinde geçirdiğiniz çarşaflar için mikrop kırıcı, kaliteli deterjanlar kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu şekilde sadece beyaz çarşaflar değil bütün çarşaflar cildinize iyi gelecektir.

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel

Yazarlar