Püf Noktası Beyaz kıyafetlerden leke çıkartma yöntemleri

Beyaz kıyafetlerden leke çıkartma yöntemleri

26.07.2016 - 14:23 | Son Güncellenme:

Beyaz giysilerin bir laneti olsa gerek, giyildiği gün kirlenir!  Beyazlardan lekeleri evdeki birkaç malzeme ile kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Temel ürünlerle leke çıkartma yöntemleri...

Beyaz kıyafetlerden leke çıkartma yöntemleri

İnatçı lekeler özellikle beyaz giysilerde aşırı belli olup bizi çılgına çeviriyor. Lekesiz beyazlar için öneriler...

Haberin Devamı

1. Yöntem

Geniş bir kaba 2 litre kaynamış su dökün. Üzerine 3 limon sıkıp, 1 yemek kaşığı tuz ve 1 çay bardağı çamaşır deterjanı katın. Kıyafetinizi en az yarım saaat bekletin ve temiz su ile durulayıp kuruması için asın.

2. Yöntem

Lekeli bölgeye bir yemek kaşığı karbonat dökün. Limonun yarısını karbonat döktüğünüz lekeli bölgenin üzerine kapatın ve 20 dakika bekletin. Sonrasında su ile yıkayın.

3. Yöntem

İki tane limonu kesip kaynar su dolu bir kaba atın. Beyaz kıyafetlerinizi bu kaynar suyun içine koyun ve 40 dakika bekletin. Sonrasında çamaşır makinesinde uygun programda yıkayın.


4. Yöntem

Bu yöntem daha hassas kumaşlarda kullanılmalı.

3-4 litre suya 1 çay bardağı çamaşır deterjanı ile 1 çay bardağı hidrojen peroksidi ekleyin. Çamaşırınızı yarım saat bu suda bekleyip sonrasında iyice durulayın.

Haberin Devamı

5. Yöntem

Bu yöntem diğerlerinden daha kuvvetlidir, o yüzden daha zorlu lekelerde tercih edilebilir.

1 çay badağı hidrojen peroksit ile 4 damla amonyağı 1 litre suya ekleyin. Kıyafetinizi 10 dakika bu karışımda bekletin ve sonra iyice durulayın.

6. Yöntem

1 litre sirkeye 2 çay bardağı kadar beyaz sirke ekleyin ve kıyafetinizi bu karışımda en az yarım saat bekletin. Lekeli bölgenin üzerine doğrudan beyaz sirke döküp öyle de karışıma atabilirsiniz.

PembeNar Özel

Yazarlar