Gündem Beyaz Masa’ya çağrı yağıyor

Beyaz Masa’ya çağrı yağıyor

22.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Beyaz Masa’ya her gün binlerce çağrı geldiğini vurgulayan İBB Halkla İlişkiler Müdürü Atakan Yılmaz, gelen istek, şikâyet ve önerilerin yüzde 81’inin çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Yılmaz en çok ulaşım konusunda çağrı aldıklarını belirtti...

Beyaz Masa’ya çağrı yağıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 40 kişilik ekiple kurduğu Beyaz Masa, 760 vatandaş temsilcisinin görev yaptığı dev bir organizasyona dönüştü. Ayda 1 milyon çağrıya yanıt veren merkez, gelen taleplerin yüzde 80’ine çözüm sunuyor. Merkezin iş yükünü artıran talepler arasında oldukça garip olanlar da var. Yemek tarifinin içindeki malzemeyi unutan da, karanlıkta eve yürümekten korkan da Beyaz Masa’dan yardım istiyor.

Haberin Devamı

İBB Beyaz Masa günde 160 bin vatandaş ile direkt temas sağlayarak sorunların çözümü için çalışıyor.

Beyaz Masa’ya çağrı yağıyor

‘Ulaşım ilk sırada’

Dokuz ay içerisinde 20 milyon vatandaş ile etkileşim sağladıklarını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Atakan Yılmaz, Beyaz Masa’ya gelen istek, şikâyet ve önerilerin yüzde 81’nin çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Gelen çağrıların yüzde 60,7’sinin bilgi istemi, yüzde 24,6’sının talep başvurusu, yüzde 14,5’inin ise şikâyet amaçlı olduğunu aktaran Yılmaz şunları söyledi:

“Sosyal medya aracılığı ile ulaşan başvurularda yanıt süremiz dünya ortalamalarının üzerinde gerçekleşti. Örneğin bir başvuruya New York’ta 55 dakikada, Paris’te 25 dakikada dönüş sağlanırken Beyaz Masa/Sosyal Medya vatandaş taleplerine 10 dakikada dönüş sağlamakta. En çok çağrıyı ulaşım konusunda alıyoruz. Vatandaşlarımız otobüs geliş saatleri ile ilgili anlık bilgi istemi, seferlerin artırılması gibi çeşitli taleplerde bulunuyor. Engelli vatandaşlarımızın araç talepleri, evde bakım ve veterinerlik hizmetleri, Psikolojik Danışmanlık Merkezi randevu talepleri gibi sosyal belediyecilik alanına giren konular da en çok başvuru alan konular. Ayrıca İSKİ ve İGDAŞ alanında fatura sorgulama çağrılarının da oranı yüksek.”

Haberin Devamı

İŞTE BEYAZ MASAYA GELEN İLGİNÇ ÇAĞRILAR:

Beşamel sosu tarifi için arayan bile var

Atakan Yılmaz, Beyaz Masa’ya gelen ilginç çağrılardan bazılarını ise şöyle anlattı:

- Vatandaşımız yemek tarifi içerisindeki malzemeleri unuttuğunu ve bunlara internetten bakıp kendisine yardımcı olmamızı istedi. İnternetten istediği malzeme listesini paylaştık. Vatandaşımızın istediği ‘Beşamel sosu’ tarifiydi.

Beyaz Masa’ya çağrı yağıyor

- Vatandaşlarımızdan bir beyefendi müstakbel eşi ile metrobüste tanıştıklarını belirterek anısı olduğu için metrobüsü süsleyerek evlenme teklif etme yönünde talebini iletti. Bu konuda izin alabilmek için hangi yolu izlemesi gerektiğini sordu. Yardımcı olduk ve bu gerçekleşti. Konu TV’de de haber oldu.

- Bir hanımefendi gece 23.00 civarında bizi aradı ve evine giden yolun karanlık olduğunu belirtti. “Eve gidene kadar benimle konuşur musunuz” ricasında bulundu. Biz de kendisine ilgi alanlarını sorarak İBB hizmetleri içerisinde o alanlarda yer alan hizmetlerimizi anlattık. Sürenin nasıl geçtiğini anlamadan evine vardığı için teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı

- Acelesi olan bir vatandaşımız yolda giderken bir ticari taksinin aynasını kırdığını söyledi. Bir süre taksinin başında beklediğini ancak acelesi olduğu için daha fazla bekleyemeyeceğini belirtti. Bizden talebi; aldığı taksi plakası ile ticari taksi şoförünün bulunması ve zararı kendisinin karşılayacağını iletmemiz oldu. Sistem araştırmalarımız ile taksiciyi bulduk ve zararı vatandaşımız karşıladı.

- Üniversite tercih döneminde Ordu’dan genç bir vatandaşımız aradı. Evinin banyosundan ve kısık sesle konuşuyordu. Üniversite sınavından çok yüksek bir puan aldığını ve tercihleri konusunda yardımcı olmamızı istiyordu. Babası okumasına izin vermediği için bu yolu seçtiğini belirtti. Tercihleri için yardımcı olduk.

Haberin Devamı

- Bir başka vatandaşımız lokantada yemek yediği sırada bizi aradığını belirtti. Salatasına limon istediğini, lokanta tarafından limon sıkıldığını ancak çekirdeklerinin ayıklanmadığını, salatasındaki çekirdeklerin kendisini rahatsız ettiğini belirterek lokantadan şikâyetçi olduğunu iletti. Biz de konuyu ilgili birime aktardık.

- Gece saatlerinde bir beyefendi aradı. İstanbul’un her iki yakasındaki ilçelerden bazı sefer saatlerini sordu. Çok sayıda ilçeye ait ulaşım soruları üzerine hangi ilçeden aradığını sorduk. “Antep’ten arıyorum, öylesine can sıkıntısından” yanıtını verdi.