Dünya Beyaz Saray'ın yeni sözcüsü Sanders oldu

Beyaz Saray'ın yeni sözcüsü Sanders oldu

22.07.2017 - 11:35 | Son Güncellenme:

Daha önce Ulusal Güvenlik Danışmanı ile İletişim Direktörü istifa eden ABD Başkanı Trump, bu kez Beyaz Saray sözcüsünü kaybetti.

Beyaz Sarayın yeni sözcüsü Sanders oldu

ABD'de altıncı ayını dolduran Donald Trump yönetimi, tel tel dökülüyor.

Haberin Devamı

Son olarak Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer istifa etti. İstifayı kabul eden Başkan Trump, Spicer'ın yerine yardımcısı Sarah Sanders'ı getirdi.

Trump'ın, eski sözcüyü "Amerikan halkı ve yönetimi adına Sean'ın yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine minnettarım" ifadeleriyle uğurladı.

Spicer, Beyaz Saray İletişim Direktörlüğü'ne Anthony Scaramucci'nin getirilmesinin ardından istifa etmişti. Scaramucci, 15 Ağustos'ta görevine başlıyor.

20 Ocak'ta koltuğuna oturan Trump'ın ekibinden daha önce istifa edenler arasında Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ve Beyaz Saray İletişim Direktörü Mike Dubke var.

Seçim zaferinden bu yana Rusya'nın gölgesinden kurtulamayan Trump, son olarak Adalet Bakanı Jeff Sessions'ı göreve getirdiği için pişman olduğunu söyledi. Sessions, Rusya'nın seçime parmak sokmasını ve Trump yönetiminin Moskova bağlantılarını araştıran soruşturmadan çekilmişti. Halihazırda söz konusu soruşturamyı eski FBI Direktörü Robert S. Mueller yürütüyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl Haziran ayında bir Rus avukatla gizlice görüşen Trump'ın oğlu Trump Jr. ile damadı ve danışmanı Jared Kushner, önümüzdeki günlerde ifade verecek.