Kültür Sanat Beyazperdede dev yapımlarla yaz şenliği başlıyor

Beyazperdede dev yapımlarla yaz şenliği başlıyor

22.06.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beyazperdede merakla beklenen birbirinden sürükleyici dev yapımlar yaz aylarında seyirciyle buluşacak

Beyazperdede dev yapımlarla yaz şenliği başlıyor

Burcu Bilgin

Film şirketlerinin Türkiye gösterim takvimine göre, sinemada yaz ayları ve sonbahar başında seyirci, yerli ve yabancı iddialı yapımlarla buluşacak. Beyazperdede yaz şenliği şu filmlerle yaşanacak:

-Karayip Korsanları-Ölü Adamın Sandığı/Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest: Engin denizlerin gözüpek korsanları, 14 Temmuzda ikinci kez seyirci karşısına çıkıyor. Jerry Bruckheimer’ın yapımcılığını üstlendiği filmde, ilk yapımın da rejisörü olan Gore Verbinski yönetmen koltuğuna oturdu. Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Stellan Skarsgard, Bill Nighy, Jack Davenport, Kevin R. McNally ve Jonathan Pryce’ın rol aldığı film, Uçan Hollandalı adlı hayalet geminin kaptanına borcu olan Kaptan Jack Sparrow’un borcunu ödemek için Will ve Elizabeth’in evlilik planlarını suya düşürerek onlarla beraber maceraya atılmasını anlatıyor.

-Superman Dönüyor (Superman Returns): Beyazperdenin çelik adamı, 19 yıl aradan sonra geri dönüyor. Gişe rekorları kıracağına kesin gözüyle bakılan film, 21 Temmuzda Türkiye’de gösterime girecek. Yapımcılığını Warner Bros. Pictures’ın üstlendiği filmin yönetmeni Bryan Singer. Christopher Reeve’in tahtına Brandon Routh’un oturduğu filmde, Kate Bosworth, Kevin Spacey, James Marsden, Frank Langella, Eva Marie Saint, Parker Posey, Sam Huntington ve Kal Penn’in diğer rolleri paylaşıyor. Filmde, Superman bir yandan dünyayı kötü güçlerden kurtarmaya çalışırken, diğer yandan da ortada bulunmadığı yıllarda kendisini hayatından çıkaran sevgilisi Lois Lane’i yeniden kazanmak için mücadele verecek.

HIZ TUTKUNLARI
-Hızlı ve Öfkeli:
Tokyo Yarışı (Fast and Furious: Tokyo Drift):
Serinin üçüncü halkası, 28 Temmuzda Türk izleyicisiyle buluşacak. Justin Lin’in yönettiği yapımda, bu kez filmin en büyük kozu Paul Walker rol almıyor. Lucas Black, Shad Bow Wow Gregory Moss, Nathalie Kelley ve Sung Kang’ın başrolünü üstlendiği film, Tokyo’daki zorlu yarışı konu alıyor.

-Korkunç Bir Film 4 (Scary Movie 4): David Zucker’in yönettiği film, dünya sinemalarında geçtiğimiz aylarda vizyona girerek gişe rekorları kırdı. Anna Faris, Regina Hall, Craig Bierko ve Simon Rex’in başrolünü üstlendiği yapım, Dünyalar Savaşı, Garez, Köy, Fahrenheit 9/11, Testere ve Brokeback Dağı gibi yapımları hicvediyor. Film, 4 Ağustosta gösterime girecek.

GARFIELD GELİYOR...
-Garfield 2:
Tembel, boğazına düşkün ve bir o kadar da sevimli
kedi Garfield’ın ikinci beyazperde macerası, 18 Ağustosta seyirciyle buluşacak. Tim Hill’in yönettiği animasyonun orijinal seslendirmesini Bill Murray, Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt ve Billy Connolly yapıyor. Yeni macerasında, dünyanın en sevilen kedisi Garfield, Londra’ya veteriner kız arkadaşı Liz’e evlenme teklif etmeye giden sahibi Jon Arbuckle’a sürpriz yapmak adına yanında köpek Odie ile kıta değiştiriyor. Big Ben’in, Buckingham Sarayı’nın, Scotland Yard’ın topraklarında Garfield’ın İngiltere işgali, sonunda burada tanıştığı bir prens ile ver pati al pençe boyutlarına ulaşıyor.

-Arsen Lüpen: Kibar hırsız Arsen Lüpen’in maceralarını anlatan film, 25 Ağustosta Türkiye’de gösterime girecek. Jean-Paul Salome’nin yönettiği Fransız, İngiliz, İspanyol ve İtalyan ortak yapımı filmde, Romain Duris, Kristin Scott Thomas, Pascal Greggory ve Eva Green rol alıyor.

-Orman Çetesi: Tim Johnson ve Karey Kirkpatrick’in yönettiği bu sevimli animasyon, 25 Ağustosta seyirci karşısına çıkacak.

-Uçuş 93: 11 Eylül faciasını işleyen filmin yönetmeni Paul Greengrass. Opal Alladin, Erich Redman, Ben Sliney ve Susan Blommaert’in rol aldığı yapım, 11 Eylül 2001 günü kaçırılan dördüncü uçak olan United Airlines havacılık şirketinin 93 sefer sayılı uçağında yolcuların, mürettebatın ve uçuş kontrolörlerinin yaşadığı korku ve dehşet ortamının öyküsünü anlatıyor. Film, 1 Eylülde gösterime girecek.

-Miami Vice: Ünlü televizyon dizisinden beyazperdeye uyarlanan film, 8 Eylülde Türkiye’de gösterime girecek. Michael Mann’in yönettiği filmde, Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong, Louis Tosar,
Naomie Harris ve John Ortiz rol aldı.

-Arabalar (Cars): Yılın en iddialı animasyonları arasında yer alan yapımda, sevimli arabaları Owen Wilson, Paul Newman, Bonnie Hunt, Michael Keaton gibi ünlü oyuncular seslendirdi. Filmin gösterim tarihi 15 Eylül...

YERLİ YAPIMLAR DA YOLDA...
-Cenneti Beklerken:
Yönetmenliğini Derviş Zaim’in üstlendiği filmde, Serhat Tutumluer, Melisa Sözen, Mesut Akusta, Nihat İleri ve Mehmet Ali Nuhoğlu rol alıyor. Film, sonbaharda seyirciyle buluşacak.

-Eve Dönüş: Ömer Uğur’un yönettiği filmde, Memet Ali Alabora, Sibel Kekilli, Savaş Dinçel, Altan Erkekli ve Perihan Savaş rol alıyor. 1980 döneminin hemen ertesinde kendi halindeki bir işçi ailesinin dramını ironik bir dille anlatan film de sonbaharda gösterime girecek iddialı yapımlardan.

-Sınav: Ömer Faruk Sorak’ın rejisörlüğünü üstlendiği komedi filminde, İsmail Hacıoğlu, Hümeyra, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz ile Ali Sürmeli’den oluşan güçlü bir kadro görev alıyor. Ünlü Hollywood yıldızı Jean Claude Van Damme’ın da yer aldığı film, gençlerin sınav stresini konu alıyor.