Siyaset Beylikdüzü’ne duygusal veda

Beylikdüzü’ne duygusal veda

24.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu, eski başkanı olduğu Beylikdüzü’ne veda ziyareti gerçekleştirdi. “1 Nisan itibariyle çocuklarınız bana emanet” diyen İmamoğlu, Beylikdüzü halkından helallik istedi

Beylikdüzü’ne duygusal veda

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’ne yüzlerce çocuğun arasında veda etti. Bir kız çocuğu ağlayınca duygulu anlar yaşayan İmamoğlu, “1 Nisan itibariyle çocuklarınız bana emanet” diyerek Beylikdüzü halkından helallik istedi. Seçim çalışmaları kapsamında dün Bakırköy’de “Esnaf Buluşması”na katılan İmamoğlu’na, burada yaptığı konuşmada ise, “Toplumumuzda, yüz yıllara dayalı ahilik geleneği vardır. ‘Gerçekten özel bir duruma sahibiz. Bu özel durumun son yıllarda zafiyete uğradığını, özellikle bazı iş kollarında bu güzel gelenekleri kaybetmek zorunda kaldığımızı, hatta büyük şehirlerde esnafı bitirdiğimizi de görüyoruz.

Haberin Devamı

Eğri oturup doğru konuşalım. Ben size popülizm yapmaya, öyle hamasi cümleler kurup, size kendimi alkışlatmaya gelmedim. Sizinle konuşurken, gerçeklerle yüzleşmeye geldim. Sizlerin siyasi partisi olmaz. Sizin partiniz, ekmeğinizdir. Ekmeğinizi kazanırsanız, mutlu olursunuz. Ekmeğinizi kazanma noktasında, önünüzdeki engelleri en doğru şekilde kim kaldırırsa ya da size kim destek olursa, onun yanında olmalısınız” dedi.

‘Çocuklar emanet’

İmamoğlu, daha sonra Yeşilyurt Spor Kulübü üyeleriyle bir araya geldi. Burada da konuşma yapan İmamoğlu, “Ben 16 milyonun ne söylediğine bakan, herkesin fikrini almaya çalışan, her kesimin, her inancın, her anlayışın karşılık bulduğu her anlayışın, saygın bir makamın emanetçisi olduğumun farkında olan bir belediye başkanı olacağım” dedi. İmamoğlu, ardından, seçim çalışmasının en renkli görüntülerinin yaşandığı Beylikdüzü Yaşam Vadisi’ne geçti. Beylikdüzü Gençlik Orkestrası ve Çok Sesli Gençlik Korusu, İmamoğlu’nu marşlar ve türkülerle karşıladı. Vatandaşlara seslenen İmamoğlu, belediye başkanlığı yaptığı Beylikdüzü halkından helallik isteyerek, “Beylikdüzü’nde büyük tecrübeler kazandım. Bu tecrübeleri ben, bütün İstanbul’a yaymak istiyorum. Arkamdaki en büyük enerji, Beylikdüzü halkı demiştim. İyi ki varsınız” dedi. “Bu şehrin çocuklarının, bu ülkenin geleceğine iyi hazırlansınlar istiyorum” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Dünyanın en güzel şeyi, çocukların da sizi sevmesi herhalde. Hayatımda bu kadar beslendiğim bir başka sevgi olmadı. Bu kadar sıcak, içten, karşılıksız, hatta içine bazen, ‘Özledim’ deyip gözyaşını katıyorlar ya, inanılmaz. Bu şehrin çocuklarını eşitlemek istiyorum. Onun için çok büyük bir mücadele vereceğim. 1 Nisan’dan itibaren oğullarınız, kızlarınız bana emanet. Onlar için çok çalışacağım. Hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Beylikdüzü’ne duygusal veda

İmamoğlu: Son uyarımdır

İmamoğlu, Beylikdüzü programının ardından ilçe merkezindeki halk buluşmasında vatandaşlardan destek istedi. CHP’den aday gösterilmeyince DSP’den aday olan Avcılar’ın mevcut başkanı Handan Toprak Benli’ye seslenen İmamoğlu, “Son uyarımdır” diyerek şunları söyledi: “Mustafa Değirmenci arkadaşım burada keşke zaman azken vakit varken son dönem belediye başkanımız da bu ısrarından vazgeçse son uyarımı yapıyorum. Diliyorum ve istiyorum ki hiç kimse dışında kalmasın. Kol kola büyük işler başaracağız.”

Haberin Devamı

İmamoğlu ayrıca İncirli-Avcılar metro hattını hizmete açacaklarını belirtti.