Geri Dön

Bezelye yemeği tarifi

Yaz gelmeden buzluktaki son bezelyeleri de pişirme vakti geldi. Peki bezelye yemeği nasıl yapılır? İşte cevabı...

Bezelye yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo bezelye
200 gram kıyma
4 kaşık sıvıyağ
1 soğan
1 patates
1 havuç
2 kaşık salça
Tuz, karabiber, pulbiber

Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

İnce ince kıydığınız soğan ve kıymayı sıvıyağda kavurun.

Küp küp doğradığınız patates ve havuçla birlikte bezelye ve salçayı da ekleyin, karıştırın.

Baharat ve tuzu da ilave ettikten sonra 5 dakika kadar kavurun.

4-5 bardak su ekleyin.

Suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber