Geri Dön

Biber turşusu tarifi

Sonbaharın ve kış aylarının vazgeçilmezi olan turşu ailesinin en tercih edilen biber turşusu, bağışıklık sisteminizi güçlendiren en güçlü probiyotiktir. Özellikle kuru fasulye ve pilavın yanında tercih edilen biber turşusunu, acıya dayanıklıysanız acılı yapmanızı tavsiye ederiz. Ancak vereceğimiz tarifte acısız biber turşusu paylaşıyoruz. Dilerseniz sivri biberlerin arasına acılı biberler de ekleyerek, turşunuzu daha acı yapabilirsiniz. Biber turşusu yapılışı ile zaman almayan en basit turşudur. Peki biber turşusu nasıl yapılır? İşte biber turşusu yapılışı...

Biber turşusu tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-500 gram yeşil sivri biber
-5-6 diş sarımsak
-1/2 su bardağı üzüm sirkesi
-1 yemek kaşığı nohut
-3 su bardağı su
-1-2 dal maydanoz

Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

-Biberleri iyice yıkayın, saplarını kesin ve ortalarını bıçak yardımıyla delin.
-Kavanoza önce nohutları ekleyin. Üzerine biberleri iyice sıkıştırın ve bastırın, aralarında boşluk kalmaması gerekiyor.
-Başka bir kapta sıcak su ve tuzu karıştırın, sıcak haliyle kavanoza boşaltın.
-Ardından maydanozları ekleyin ve kapağını kapatın.
-Serin bir yerde en az 7 gün bekletin.

Afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber