Geri Dön

Biberiyeli tavuk ve patates tarifi

15 dakikada fırına atabileceğiniz çıtır tavuk ve patates ile enfes bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Biberiyeli tavuk ve patates tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

8 tavuk budu
6 ufak patates
1/2 bardak sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı kıyılmış taze biberiye
1,5 tatlı kaşığı kıyılmış taze nane
1,5 tatlı kaşığı sarımsak tozu
tuz ve karabiber

Biberiyeli Tavuk ve Patates Nasıl Yapılır?

Fırını 190 derecede ısıtın.

Büyük bir kase içerisinde tavuk, patates ve zeytinyağı yağını karıştırın.

Geniş bir tepsiye tavuk ve patatesleri dizdikten sonra üzerine baharatları serpin.

Isıtılmış fırında 1 saat pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber