Egzersizler Bikram yogayı denemeniz için 6 neden

Bikram yogayı denemeniz için 6 neden

13.06.2018 - 17:28 | Son Güncellenme:

Yoganın zihinsel ve fiziksel sağlığa yararı kuşku götürmez bir gerçektir. Peki ya bir yoga çeşidi olan bikram yogayı duydunuz mu? Bikram yoga 60 ila 90 dakika arasında 40 derecelik bir odada yapılan 26 hareket serisinden oluşur. Bikram yoganın faydalarını öğrendiğinizde başlamak için can atacaksınız. İşte bikram yogayı denemeniz için 6 neden…

Bikram yogayı denemeniz için 6 neden

Normal yogadan farklı olarak 40 derece sıcaklıkta yapılan bikram yoga biraz zorlayıcı ama bir o akdar da yararlıdır. Kalp sağlığından esnekliğe bikram yoganın birçok faydası vardır. Bikram yoga yaparken bol su tüketmeyi ve aç karına yapmayı unutmamanız gerek. Tok karna yapmak sindirim problemleri yaşamanıza sebep olabilir. Bu iki maddeyi aklınızda tuttuğunuz sürece bikram yoganın faydalarından yararlanmamanız için hiçbir sebep yok. İşte bikram yogayı denemeniz için 6 neden

Haberin Devamı

Bikram yoga nedir?

Bikram yoga 40 dereceye getirilmiş bir odada 26 yoga ve 2 adet nefes egzersizi ile yapılan bir yoga türüdür. Vücuttan toksinleri ve fazla kiloları terleterek atmayı amaçlayan bikram yoga 1-1.5 saat boyunca yapılmalıdır. Bu yüzden bikram yoga sıcak yoga olarak da bilinir.

Bikram yogayı denemeniz için 6 neden

Elastikiyet ve dengeyi arttırır

Bikram yogadaki 26 pozdan bir çoğunun vücudunuzu güçlendirdiği ve fitleştirdiği göz önüne alınırsa elastikiyet ve dengeyi arttırdığına şaşırmamak gerekir. Kaslar sıcak ortamda daha kolay gerilirler ve sıcaklık kan akışını ve dolaşımı iyileştirir. Bu yüzden hem yaralanma riskiniz azalır hem de kaslarınız daha çok esneklik ve hareketlilik kazanır.

Haberin Devamı

Kalp sağlığına iyi gelir

Araştırmalara göre bikram yoga yapan insanlarda kalpte damar sertliği ve insülin direncinde düşüş gözlenmiştir. Ayrıca bikram yoga normal yoga gibi kalp hastalıklarını önlemeye yardımcıdır.

Stresi azaltır

Düzenli olarak bikram yoga yapmak stres seviyelerinizi azaltabilir. Bikram yoga zihin açıklığı sağlayarak ruhsal ve fiziksel sağlığınızı olumlu etkiler.

Kemiklere iyi gelir

Bikram yoga kemik erimelerini önler hatta kemik erimelerini tedavi edebilir. Bikram yoga yapmak yaşa bağlı azalan kemik yoğunluğunu engeller ve bazı kişilerde kemik yoğunluğunu arttırabilir. Ayrıca menopoz öncesi kadınlar içinde güvenli bir yogadır.

Anksiyeti azaltır ve ruh halini iyileştirir

Bikram yoga zihninizi boşaltmaya ve konsantre olmaya yardımcı olur. Ayrıca depresyonu önleyen sinirleri arttırır. Yoga pozları sırasında gerinmek endorfin salgılatır ve kandaki oksijen seviyesini arttırır. Bütün bunlar ruh halinizi iyileştirir depresyon, anksiyete gibi kötü halleri uzak tutar.

Kan basıncını düşürür

Yapılan araştırmalara göre vücudun sıcaklığını arttırmak kan basıncını düşürür ve kalbi hastalıklara karşı korur. 40 derecelik sıcaklıkta yapılan bikram yoga da bu faydaları sağlayabilir.

Yazarlar