Ekonomi Bileğine kuvvet!

Bileğine kuvvet!

18.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Egzersiz ve sporun yararlı olabilmesi için takibi şart. Ne kadar sürede, nasıl yapıldığı ve ne kadar kalori harcandığını ölçmek gerekiyor. Bunu sağlayan akıllı bileklik modelleri ve mobil uygulamalar var.

Bileğine kuvvet

Yaza fit girmek isteyenler için spor ve hareket ayları geldi çattı. Egzersiz ve sporun yararlı olabilmesi için de takibi şart. Ne kadar sürede, nasıl yapıldığı ve ne kadar kalori harcandığını ölçmek gerekiyor. Teknoloji burada yardıma yetişiyor. Akıllı bileklikler ve saatler, fitness uygulamaları ve adım ölçerlerin satışı artıyor. Kilo takibi yapan, yemeklerinizdeki kaloriyi hesaplayan, adımları ve kalp ritmini ölçen pek çok cihaz ve uygulama var.

Haberin Devamı

Yüzme sevenler için

Samsung’un son akıllı bileklik modeli Gear Fit2 Pro. Gear Fit2 Pro, yeni yüzme ve kalp atış takibi özelliklerinin yanı sıra donanım seviyesinde geliştirilmiş yeni GPS takip becerisiyle koşarken veya seyir halindeyken doğru bir hareket takibi gerçekleştirmenizi sağlıyor. 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olan cihaz özellikle yüzmeyi sevenlerin hoşuna gidiyor. Koşu takibi, adım sayma ve kalp ritmi takibi yapıyor. Gear Fit2 Pro’nun Super Amoled, 1.5-inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü kavisli dokunmatik ekranı gerçek zamanlı olarak güncelleniyor ve gelen bildirimlerin kolay bir şekilde okunmasına izin veriyor. Akıllı bileklik, hafifliğiyle de tüm fiziksel aktiviteler için kullanım kolaylığı sunuyor. Siyah ve kırmızı renklerde olan Gear Fit2 Pro farklı kullanımlara uygun tasarıma sahip.

Haberin Devamı

Mobil takip yapıyor

Hareket ve egzersizlerinizi takip edebileceğiniz, hangi antrenmanı nasıl yapabileceğinizi gösteren pek çok mobil aplikasyon var. iOS ve Android platformaları bu alanda yerli ve yabancı pek çok seçenek sunuyor. Bunlardan en çok kullanılanlarından biri Nike+ Training Club uygulaması. Her yerde yapılabilecek onlarca antrenman yöntemi sunuyor. Videolarla desteklenen egzersizleri sesli de dinleyebiliyorsunuz. Beslenme önerileri ve yarışmalarla da motivasyonu artırıyor. FitWell, MyFitnessPal, Runtastic, Diyetkolik gibi uygulamalar da en çok kullanılanlar arasında. Cep telefonunda indirip takip edebiliyorsunuz.

‘Yerli’ler de piyasada

Vestel akıllı bileklik ile adımları, uyku süresini ve kalp atış hızını takip edebiliyor, çağrı ve mesaj bildirimlerini alabiliyorsunuz. VFit mobil uygulaması ile bilgileri güncel olarak görebilirken, bütün egzersiz verilerini telefonda saklayabiliyorsunuz. Yakınlarınızla da yaptığınız aktiviteleri paylaşabiliyorsunuz. Suya dayanıklı yapısıyla öne çıkan VFit hem iOS, hem de Android işletim sistemleriyle uyumlu çalışıyor.

Kalbinizi dinleyin!

Fitbit’in akıllı bilekliği Alta HR, 5 günlük pil ömrüne sahip. Alta, ekranı sayesinde bildirimlerinizi de takip etmenize olanak sağlıyor. 749 TL fiyat etiketiyle karşımıza çıkan cihaz, daha çok akıllı saatlerde gördüğümüz saat yüzüyle geldi. İnce tasarımlı Fitbit Alta HR, kalp atışı gücünü her gün kontrol etme imkanı, egzersiz süresince ve sonrasında takip yapabilme olanağı sunuyor. Kalp hızı ile kalorilerin yanmasını daha iyi ölçüyor ve hedefleriniz için doğru egzersiz yoğunluğunu bulmanızı sağlıyor. PurePulse kalp atış hızı ile güçlendirilmiş uyku aşamaları ile hafif, derin ve REM uykusunda harcanan zamanınızı otomatik olarak da takip ediyor.

Haberin Devamı

Müşteri ilişkilerine ‘yapay zeka’ katıyor

Koç Topluluğu şirketlerinden Tanı, müşteri verisine yeni teknolojiyi katıyor. Tanı Genel Müdürü Hülya Varlık, müşteri verisini yönetmek ve onu anlamlandırmak için çalıştıklarını belirterek, “Buna veri yönetimi diyoruz. Firmaların tekil müşterisini görebilmesi ve onunla iletişimini buna göre yönlendirebilmesi için ortam hazırlıyoruz. Veriyi analiz ediyor buradan müşterilerin inceleyebileceği raporlar sunuyoruz, bu işin bir değere dönüşmesi için kampanyalar, pazarlama kurguları tasarlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bileğine kuvvet

1.6 milyar ilave ciro

Varlık, “Bunların operasyonunu bile yapıyoruz. Satış noktalarında kampanyaların otomatik olarak hayata geçmesini, bireysel bazda yönetilmesini onlar adına yapıyoruz. Bu şekilde müşteri memnun oluyor, markalar da parasal değer kazanıyor. Bu şekilde geçen yıl hizmet verdiğimiz markalara 1.6 milyar TL ilave ciro yarattık” diye konuştu.

Yeni ürünümüz yolda

‘Kime ne sunalım, hangi müşteriye nasıl yaklaşmalıyım’ kısmında makine öğrenme gibi modellemelerden güç aldıklarını dile getiren Varlık, şunları söyledi:

“Veri analizi hep gündemimizde. İlk etapta basit sorgular atarak hedef kitle belirlemekten geçecek çalışmalar yapabilirsiniz. İleri analitik dediğimiz tahminsel modellemeler gibi kurguları da yapabilirsiniz. Geçen yıl çok sayıda yapay zeka odaklı işi hayata geçirdik. İlk uygulamalarını da yaptık. Yaptığımız modellerde performans artışını gördüğümüz için şimdiki odağımız ürünleşmede yeni bir modül yaratmak ve yapay zekayı kullanan ürünümüzü de yakın zamanda hayata geçiriyor olacağız.”