Gündem Bilgi Hukuk Takımı Dünya Şampiyonası’nda

Bilgi Hukuk Takımı Dünya Şampiyonası’nda

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı, Hukuk Öğrencileri Birliği’nin (ELSA) düzenlediği, Dünya Ticaret Örgütü Hukuku Farazi Dava Yarışması’nda bir kez daha Avrupa Bölge Şampiyonu oldu.

Bilgi Hukuk Takımı Dünya Şampiyonası’nda

Son sınıf öğrencileri Bengüsu Güvendi, Yağmur Kaya, Mustafa Bilgin, Kemal Ünal ve Burak Bedük’ten oluşan BİLGİ Hukuk takımının katıldığı yarışmanın yarı finali İtalya’da gerçekleştirildi. Yarışma, takımların davalı ve davacı tarafları temsil ettiği kurgusal bir mahkemede argümanlarını Dünya Ticaret Örgütü ve uluslararası ticaret hukuku uzmanlarından oluşan jüri önünde sunduğu bir simülasyon şeklinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Ayrıca 3 ödül

Yarı finalde Amsterdam Üniversitesi ile yarışan BİLGİ’li öğrenciler, aralarında London School of Economics, Universite Paris Sorbonne, University of Edinburgh, University of Moscow gibi seçkin üniversitelerin de bulunduğu 15 takım arasından başarıyla öne çıktı. Final turundaysa Leuven Katolik Üniversitesi’ni eleyerek Avrupa Bölge Şampiyonu olan BİLGİ Hukuk takımı, ayrıca “En İyi Davacı Dilekçesi” ve “En İyi Davalı Dilekçesi” ödüllerinin yanı sıra, takım kaptanı Bengüsu Güvendi’nin final konuşması ile “En İyi Konuşmacı” ödülünün de sahibi oldu.

Geçen yıl Türkiye’den ilk kez bir üniversitenin katıldığı DTÖ Farazi Dava Yarışması’nda Avrupa Bölge birincisi, ardından Dünya ikincisi olan BİLGİ’li hukukçular, üst üste ikinci kez büyük bir başarı elde etmiş oldu. BİLGİ Hukuk Takımı, Cenevre DTÖ’de 22 takımın katılacağı Dünya Şampiyonası’nda yarışacak. Takımın akademik koçu DTÖ Kürsüsü Başkanı Dr. Pınar Artıran, “22 takım Cenevre’de yapılacak Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Bir akademik yıl boyunca son derece başarılı öğrencilerden oluşan bir takımla çalışma şansına sahip olmaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.