Bilgi Rehberi Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvurusu nasıl yapılır 2022, ne zaman? Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvurusu evrakları ve şartları neler?

Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvurusu nasıl yapılır 2022, ne zaman? Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvurusu evrakları ve şartları neler?

24.08.2022 - 15:40 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvurusu ile ilgili detaylar açıklandı. Sınav ilanında ön başvuru kılavuzu ve başvuru şartları yer aldı. Adaylar, Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvuru tarihleri ve başvuru ekranını araştırıyorlar. Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvurusu nasıl yapılır, gerekli evraklar neler?

Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvurusu nasıl yapılır 2022, ne zaman Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvurusu evrakları ve şartları neler

Adalaet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvuruları bugün başlıyor. Sınav başvuru şartları, tarih aralığı ve diğer ayrıntılar açıklandı. Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvurusunun nasıl yapılacağı adaylar tarafından araştırılıyor. Peki Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

ADALET BAKANLIĞI ARABULUCULUK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavı başvuruları 24 Ağustos 2022 – 20 Eylül 2022 tarihleri arasında elektronik ortamda, e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle https://arabulucu.uyap.gov.tr/arabulucu/giris.jsp (UYAP Arabulucu Portal) internet adresi üzerinden yapılacaktır.

ARABUCULUK SINAVI İLANI İÇİN TIKLAYINIZ!

ARABULUCUK SINAVI ŞARTLARI

1) Türk vatandaşı olmak,
2) Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak,
3) Tam ehliyetli olmak,
4) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak,
5) Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olmak,
6) Arabuluculuk eğitimini tamamlamak,
Şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

ARABULUCUK SINAVI GEREKLİ BELGELER

ınava başvuracak adaylar, ön başvurularını 24 Ağustos 2022 – 20 Eylül 2022 tarihleri arasında elektronik ortamda e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle https://arabulucu.uyap.gov.tr/arabulucu/giris.jsp internet adresi (UYAP Arabulucu Portal) üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili alanları doldurup, aşağıdaki evrakları tek tek tarayarak ya da evrakların fotoğraflarını çekerek sisteme okunaklı biçimde aktarıp göndereceklerdir:

1- Arabuluculuk eğitimini tamamladığını gösterir belge,
2- Adayların hukuk fakültesinden mezun olduğuna ilişkin bilgiler, Yükseköğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınarak başvuru ekranına yansıtılacaktır. Başvuru ekranına yansıtılan YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların başvuru süresi içinde kendi üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir. YÖKSİS’e gerekli düzeltmelerin yapılmaması durumunda yaşanacak mağduriyetten adayın kendisi sorumludur.
3- Öğrenimini yabancı ülkelerdeki bir hukuk fakültesinde yapmış olanların ise Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olduğuna dair verilecek onaylı belge, (Denklik Belgesi)
4- Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olduğunu (Mesleki kıdem hesabında hukuk fakültesi mezuniyetinden önce veya sonraki dönem ayrımı yapılmayacaktır.) gösterir her türlü belgenin aslı veya onaylı sureti,
5- Önceki sınavlara başvurmuş adaylar da aynı yöntemle başvuru yapacaklardır. Bu nedenle adayların önceki sınavlarda gönderdikleri belgeler dikkate alınmayacaktır.

Yazarlar