Bilgi Rehberi AVANAK APTİ OYUNCULARI - KONUSU nedir? Avanak Abdi filmi nerede çekildi?

AVANAK APTİ OYUNCULARI - KONUSU nedir? Avanak Abdi filmi nerede çekildi?

29.11.2023 - 18:15 | Son Güncellenme:

Avanak Apdi filmi, başrolünde Kemal Sunal ve Ayşen Gruda'nın yer aldığı yerli komedi filmidir. Filmde, Apdi isimli afiş asan bir gencin, ses sanatçısı Nevin'e olan aşkı ele alınır. Avanak Apdi, 1978 yapımıdır. Peki, Avanak Abdi oyuncu kadrosunda kimler var?

AVANAK APTİ OYUNCULARI - KONUSU nedir Avanak Abdi filmi nerede çekildi

Kemal Sunal'ın komedi filmlerinden olan Avanak Apdi, 1978 yılında vizyona girdi. Filmin yönetmenliğini Natuk Baytan yürüttü ve senaryosunu da Suavi Sualp kaleme aldı. filmin yapımcılığını da Yahya Kılıç üstlendi. İşte, Avanak Apdi filmi detayları...

Haberin Devamı

AVANAK APTİ FİLMİ KONUSU

Duvarlara afiş yapıştırarak hayatını kazanan Abdi'nin güldürüsü. Abdi, ünlü bir şarkıcıya aşık olur. Ne var ki belalı bir kabadayı da aynı kadına aşıktır. Apti parası olmadığı için Nevin'in onunla ilgilenmediğini düşünür. Bir zaman Apti Nevin'i dinlemek için gazinoya gelir. Karışıklık olur ve Apti'yi Urfalı Apti sanırlar, hürmet gösterirler. Apti gazinoda Nevin'e âşık olan gangster Barut Osman'ı rezil eder. Osman komiserin tehdidinden dolayı Apti'ye elini bile süremez.

AVANAK ABDİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Bir döneme damgasını vuran yerli yapımlardan Avanak Abdi, İstanbul'un farklı noktalarında çekilse de başta Cankurtaran Fatih'te çekimleri yapıldı.

AVANAK ABDİ OYUNCULARI

Kemal Sunal - Apti
Ayşen Gruda - Nevin Şenses
Ünal Gürel - Barut Osman
Necdet Yakın - Nuri
Ali Şen - Simsar Cafer
Atilla Ergün - Komiser
Yadigar Ejder - Urfalı Apti
Macit Flordun - Menajer Erto
Arap Celal - Barut'un adamı
Sönmez Yıkılmaz - Barut'un adamı