Bilgi Rehberi Diriliş oyuncuları kim, konusu nedir? Diriliş filmi (The Revenant) nerede çekildi?

Diriliş oyuncuları kim, konusu nedir? Diriliş filmi (The Revenant) nerede çekildi?

08.08.2022 - 19:10 | Son Güncellenme:

Diriliş filmi, oyuncuları ile olduğu kadar konusu nedeniyle de oldukça ilgi görüyor. Sinemadaki başarısının ardından TV ekranlarında da film severlerin karşısına çıkıyor. Filmin başrollerinde de Leonardo DiCaprio ve Tom Hardy yer alıyor. Peki, Diriliş filmi oyuncuları kim?

Diriliş oyuncuları kim, konusu nedir Diriliş filmi (The Revenant) nerede çekildi

Diriliş yani orijinal adı ile The Revenant filmi, 2015 yılında vizyona girdi. Filimin yönetmenliğini Alejandro G. Iñárritu üstlendi. Senaryosunu ise Mark L. Smith ve Alejandro G. Iñárritu birlikte kaleme alıd. Öte yandan film, Michael Punke'nin 2002'de yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanmıştır. İşte, Diriliş filmi detayları ve oyuncu kadrosu...

Haberin Devamı

DİRİLİŞ KONUSU

1823 yılında kürk avcısı Hugh Glass (Di Caprio) sefer aramasında iken sonradan Dakota Territory olacak olan yerde ayılar tarafından vahşice saldırıya uğrar ve yaralanır. Yoldaşlarından John Fitzgerald (Hardy) Glass'ın genç yarı Kızılderili oğlunu öldürürken kendisini de soyar ve ölüme terk eder. Fakat Glass hayatta kalır ve kağnı ile 200 mil kadar gidip kendisine ihanet edeni bulmak ve oğlunun intikamını almak için arayışta bulunur.

DİRİLİŞ FİLİMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

ABD yapımı Diriliş filmi, Britanya Kolumbiyası, Alberta, Victoria, Fortress dağı, Calgary, Burnaby ve güney Arjantin'de çekildi. Aynı zamanda Stüdyo olarak Mammoth Studios kullanıldı.

DİRİLİŞ FİLİMİ OYUNCULARI

Leonardo DiCaprio: Hugh Glass
Tom Hardy: John Fitzgerald
Domhnall Gleeson: Andrew Henry
Will Poulter: Bridger
Paul Anderson: Anderson
Kristoffer Joner: Murphy
Brendan Fletcher: Fryman
Lukas Haas: Jones
Forrest Goodluck: Hawk
Joshua Burge: Stubby Bill
Duane Howard: Elk Dog
Melaw Nakehk'o: Powaqa
Fabrice Adde: Toussaint
Christopher Rosamond: Boone
Robert Moloney: Dave Stomach Wound
McCaleb Burnett: Beckett

Yazarlar