Bilgi Rehberi Evde Bakım Maaşı Yatan İllerin Güncel Listesi! 2022 evde bakım aylığı ne kadar oldu, başvuru nasıl yapılır?

Evde Bakım Maaşı Yatan İllerin Güncel Listesi! 2022 evde bakım aylığı ne kadar oldu, başvuru nasıl yapılır?

19.08.2022 - 01:00 | Son Güncellenme:

Evde bakım aylıkları, başvuruda bulunarak gerekli şartları taşıyanlara her ay ödeniyor. Ağustos ayı evde bakım maaşı için de meraklı bekleyiş son buldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara geçen evde bakım aylığı yatan iller de belli oldu. İşte, 2022 evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulama...

Evde Bakım Maaşı Yatan İllerin Güncel Listesi 2022 evde bakım aylığı ne kadar oldu, başvuru nasıl yapılır

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen evde bakım maaşı ödemeleri yapıldı! Her ilin sosyal hizmetler müdürlüğü tarafından ödemeler yapılıyor. Bakan Derya Yanık, ağustos ayı engelli evde bakım aylığı ödemelerinin başaldığını 17 Ağustos günü duyurmuştu. Peki, evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Haberin Devamı

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER GÜNCEL LİSTE

Bakan Derya Yanık 17 Ağustos günü yaptığı açıklamada, ''Her ay düzenli bir şekilde yararlanıcıların banka hesaplarına yatırdığımız Evde Bakım Yardımlarının takip edildiği sistemde elektronik bir güncellemeye gidildi. Ödemeler yeni sistem üzerinden yatırılıyor.'' dedi.

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu birçok ilin ödemeleri yapıpldı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde bakım maaşı bakiye sorgulama SMS yolu ile yapılıyor. "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulama gerçekleştirilebiliyor.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar e-devlet üzerinden şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay ödemeleri gerçekleştiriyor. Zamlarla birlikte söz konusu aylık, 2706'dan 3340'a yükseldi.

Haberin Devamı

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, ilçelerde Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Engelli bireyin yakını bu başvuruyu yapar.

Başvuru için gerekli belgeler:

Başvuru dilekçesi,

Engelli kişinin engelli raporu,

Engelli kişinin ve bakım verecek kişinin kimlik fotokopisi ve aslı, adrese dayalı sistemde hanede kimlerin yaşadığının beyanı (ikametgâh adres belgesi).

Hanede yaşayanların gelir durumunu gösterir maaş bordrosu, varsa kira gelir beyanı, mal durumunu gösterir belgeler,

Engelli kişiye ait iki adet resim,

Engelli kişi okuyorsa öğrenim belgesi,

Engelli birey için vasi kararı varsa vasi belgesi, anne ve baba boşanmış ise mahkeme kararı gerekmektedir. Burada boşanma gerçekleşmemiş, ebeveynlerden biri evden ayrı yaşıyor olsa da ayrı yaşayan ebeveynin de geliri beyan edilecektir.