Bilgi Rehberi Funda Arar kimdir? Funda Arar kaç yaşında, nereli?

Funda Arar kimdir? Funda Arar kaç yaşında, nereli?

24.09.2023 - 15:25 | Son Güncellenme:

Funda Arar, 8 Nisan 1975 tarihinde Ankara'da doğmuş Türk pop müziği sanatçısıdır. Müziğe olan ilgisi ve yeteneği küçük yaşlarda fark edilen Arar, ilkokul 3. sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'na girdi ve burada 4 yıl eğitim gördü.

Funda Arar kimdir Funda Arar kaç yaşında, nereli

Funda Arar, 2000 yılında çıkardığı "Sevgiler" albümü ile müzik dünyasına profesyonel olarak adım attı. Albümün çıkış şarkısı olan Necip Fazıl Kısakürek'in "Kaldırımlar" şiiri ile büyük bir çıkış yakalayan Arar, kısa sürede Türk pop müziğinin en sevilen sanatçılarından biri haline geldi.

Haberin Devamı

Arar, kariyeri boyunca dokuz stüdyo albümü, bir düet albümü ve bir remix albümü yayınladı. Bu albümlerden çıkan "Seni Düşünürüm", "Neyse", "Aşka İnanmıyorum", "Yalnız", "Gönül Yarası", "Al Sevgilim" ve "Çok Aşığım" gibi şarkılar büyük beğeni topladı.

Funda Arar, güçlü sesi ve yorumuyla Türk pop müziğine önemli katkılarda bulunmuş bir sanatçıdır. Sanatçı, 2002 yılında Magazin Gazetecileri Derneği'nden "En İyi Çıkış Yapan Sanatçı" ödülünü, 2003 yılında Kral Müzik Ödülleri'nden "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ödülünü ve 2004 yılında 10. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ödülünü kazandı.