Bilgi Rehberi Hacer Muhterem Çoşan kimdir? Hacer Muhterem Çoşan neden vefat etti?

Hacer Muhterem Çoşan kimdir? Hacer Muhterem Çoşan neden vefat etti?

14.11.2023 - 17:06 | Son Güncellenme:

Hacer Muhterem Çoşan kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Dün vefat eden Hacer Muhterem Çoşan'ın cenazesi bugün Eyüp'te ikindi namazına müteakip defnedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı cenaze töreninin ardından Hacer Muhterem Çoşan kimdir sorusu gündeme geldi.? Peki Hacer Muhterem Çoşan kimdir, neden vefat etti?

Hacer Muhterem Çoşan kimdir Hacer Muhterem Çoşan neden vefat etti

Hacer Muhterem Çoşan kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Dün hayatını kaybeden ve bugün ikindi namazına müteakip Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasi isim katıldı. Peki Hacer Muhterem Çoşan kimdir?

Haberin Devamı

HACER MUHTEREM ÇOŞAN KİMDİR?

Hacer Coşan 1941'de Bursa'nın İzvat Köyü'nde dünyaya geldi. Rabia Edibe Hanım ve Mehmet Zahit Kotku'nun kızı olan Coşan cocukluk dönemini İzvat Köyü'nde geçirdi. Muhterem Hacer Coşan 4 yaşındayken ailesi ile beraber Bursa'ya yerleşti.

11 yaşında ise İstanbul’a taşınan Coşan, küçük yaşta hafızlık yapmaya başladı. Coşan, 15 yaşına kadar Süleymaniye civarında hayatına devam etti, sonrasında ise İskenderpaşa'da ikamet etmeye başladı.

Genç yaşında ise Mahmud Esat Coşan Hoca ile evlendi. Muharrem Nureddin, Aişe Hümeyra, Fatıma Züheyra Coşan Dündar isminde 3 çocuğu vardır. Ankara'da, adına yapılmış bir cami bulunmaktadır.

 

 

 

 

Yazarlar