Bilgi Rehberi LİON OYUNCULARI - KONUSU || Lion filmi gerçek mi, nerede çekildi?

LİON OYUNCULARI - KONUSU || Lion filmi gerçek mi, nerede çekildi?

22.02.2023 - 19:43 | Son Güncellenme:

Lion adlı yabancı film, A Long Way Home adlı kitaptan sinemaya uyarlanmıştır. Film, birçok dalda aday gösterildi ve en iyi yardımcı erkek ve en iyi uyarlama senaryo ödüllerine layık görüldi. Lion filminde, ailesinden kopan küöçük bir çocuğun yaşamı anlatılıyor. Peki, Lion filmi oyuncuları kim?

LİON OYUNCULARI - KONUSU || Lion filmi gerçek mi, nerede çekildi

Lion filmi, 2016 yapımı yabancı eserlerdendir. Saroo Brierley tarafından kaleme alınan A Long Way Home kitabından uyarlandı. Filmin yönetmenliğini ise Garth Davis yürütürken senaristliğini ise Luke Davies üstlenmiştir. İşte, Lion filmi detayları.

Haberin Devamı

Filmin çekimleri Kalküta, Hindistan'da başladı ve Avustralya Melbourne ve Hobart şehirlerinde devam etti.

LİON FİLMİ KONUSU

Saroo Brierley’in kendi hayat hikayesini yazdığı “A Long Way Home” isimli kitabından uyarlanan filmde, 5 yaşında Hintli bir çocuk olan Saroo ağabeyinin geri dönmesini beklerken bir tren vagonunda uyuyakalır. O uyurken trenin yola çıkması sonucu küçük Saroo uyandığında kendini evinden kilometrelerce uzakta bulur. Artık kayıptır ve eve nasıl döneceğine dair bir fikri yoktur. Kendini Calcutta'da bulan Saroo büyük mücadelelerden sonra Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir ve sevgiyle büyür. Ancak ailesini bulma isteği giderek bir saplantıya dönüşür. Elinde hiçbir şey olmadan ilerlemeye çalışan genç adamın içindeki çaresizlik zamanla hayatını da etkilemeye başlar.

Haberin Devamı

LİON OYUNCULARI

Dev Patel - Saroo Brierley
Sunny Pawar - Genç Saroo
Rooney Mara - Lucy
David Wenham - John Brierley
Nicole Kidman - Sue Brierley
Abhishek Bharate - Guddu Khan
Divian Ladwa - Mantosh Brierley
Priyanka Bose - Kamla Munshi
Deepti Naval - Saroj Sood
Tannishtha Chatterjee - Noor