Bilgi Rehberi Seçim sonuçları 2024: İsim isim, şehir şehir tüm adaylar...

Seçim sonuçları 2024: İsim isim, şehir şehir tüm adaylar...

27.03.2024 - 11:51 | Son Güncellenme:

Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü 5 yıl boyunca yerel yönetimlerde görev yapacak isimleri seçmek için sandığa gidiyor.  Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 beldede binlerce aday yarışacak. Peki oy kullanacağımız bölgede adaylarımızı tanıyor muyuz? 81 il 973 ilçe ve 390 beldede tüm adayları seçim sonuçları ekranımızda topladık. İşte isim isim bölge bölge tüm belediye başkan adayları... Milliyet’in seçim sonuçları 2024 sayfası secim.milliyet.com.tr/ de...

Seçim sonuçları 2024: İsim isim, şehir şehir tüm adaylar...

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak. 

Haberin Devamı

EN ÇOK ADAY İSTANBUL'DA

YSK'nın açıkladığı listeye göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında İstanbul, 22'si siyasi parti, 27'si bağımsız toplam 49 adayla en fazla adayın yarışacağı il oldu.

AK Parti'den Murat Kurum, CHP'den Ekrem İmamoğlu, İyi Partiden Buğra Kavuncu, Memleket Partisi’nden Emre Berk Hacıgüzeller, Anavatan Partisinden Umut Çınar, Demokratik Sol Partiden (DSP) Nesim Pakır, Yeniden Refah Partisinden Mehmet Altınöz, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinden Meral Danış Beştaş, Türkiye Komünist Partisinden Orhan Gökdemir, Anadolu Birliği Partisinden Osman Tekin, Zafer Partisinden Azmi Karamahmutoğlu, Türkiye Komünist Hareketinden Ziya İncedere, Bağımsız Türkiye Partisinden Cihan Erdoğanyılmaz, Yeni Türkiye Partisinden Burhanettin Aktürk, Hak ve Özgürlükler Partisinden Mustafa Aytaş, Ocak Partisinden Osman Çelik, Adalet Birlik Partisinden Muharrem Mutlu, Millet Partisinden Hasan Hüsnü Güler, Milli Yol Partisinden Hüseyin Işık, Demokrasi ve Atılım Partisinden İdris Şahin, Saadet Partisinden Birol Aydın, Vatan Partisinden İbrahim Okan Özkan partili başkan adayları olarak kesin aday listesinde yer alıyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

ADAYLARIMIZI TANIYALIM

81 il 973 ilçe ve 390 beldede tüm adayları seçim sonuçları ekranımızda topladık. İşte isim isim bölge bölge tüm belediye başkan adayları milliyet.com.tr'nin seçim sonuçları 2024 sayfasında...

SEÇİM SONUÇLARI 2024

32 İLDE BİR SAAT ERKEN 

2024 yılında Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşecek olan yerel seçimler, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Bu seçimlerde, vatandaşlar yerel yönetimlerini ve belediye başkanlarını seçmek için oy kullanacaklar. Seçim sonuçları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından, seçim yasaklarının kaldırılmasının ardından açıklanacak. Yayın yasağının kalkmasının akabinde Türkiye geneli tüm il ve ilçelerin yerel seçim sonuçları Milliyet.com.tr'de olacak!2024 yılında Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşecek olan yerel seçimler, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Bu seçimlerde, vatandaşlar yerel yönetimlerini ve belediye başkanlarını seçmek için oy kullanacaklar. Seçim sonuçları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından, seçim yasaklarının kaldırılmasının ardından açıklanacak. Yayın yasağının kalkmasının akabinde Türkiye geneli tüm il ve ilçelerin yerel seçim sonuçları Milliyet.com.tr'de olacak!

Haberin Devamı

2024 Yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek olan 2024 yerel seçimlerinde vatandaşlar tarafından oy verme işlemi sona erdikten sonra sayıma başlanacak. Yayın yasağının sona ermesiyle birlikte Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından duyurulan sonuçlar, resmi olarak kabul edilecek. İl ve ilçe bazında detaylı seçim sonuçları, oy oranları ve güncel seçim durumu sonuçlar gelmeye başladığı andan itibaren secim.milliyet.com.tr üzerinde yer alacak.

İl ve İlçe Bazında yerel seçim sonuçlarını nasıl takip ederim?

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin sonuçları, Türkiye geneli il ve ilçe bazında, 2024 seçim sonuçları sayfasındaki canlı seçim haritası üzerinden, parti ve belediye başkanı adaylarının aldığı oy oranları ile birlikte secim.milliyet.com.tr adresinde takip edilebilecek.

Haberin Devamı

Oy verme işlemleri kaçta başlıyor ve kaçta bitiyor?

YSK tarafından duyurulan bilgilere göre, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanma zamanları şu şekildedir: Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te seçmenler, sabah 07.00'den akşam 16.00'ya kadar oylarını kullanabilecekler. Bu illerin dışında kalan yerlerde ise oy verme işlemi sabah 08.00'de başlayıp, akşam 17.00'de sona erecek.

Oy nasıl kullanılır? Oy verme işlemi nasıl yapılır?

Oy kullanma sürecine başlamadan önce, oy vereceğiniz yerin bilgisini edinin. Yanınıza, T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınızı almayı ihmal etmeyin. Oy verme kabinesine cep telefonunuzla girmekten kaçının. Oy pusulanıza, mühür haricinde herhangi bir işaret eklemekten sakının. Pusulaları tek zarf içerisine yerleştirin ve oy kullanım işleminizi tamamladıktan sonra imza atmayı unutmayın.

Haberin Devamı

Oy kullanacakların dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Seçim tarihi ile birlikte 18 yaşını doldurmuş olan her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkını elde etmektedir. Oy kullanacağınız yeri, seçmen listeleri kesinleştiğinde Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi web sitesi üzerinden "Nerede Oy Kullanacağım" sekmesinden öğrenebilirsiniz. Geçici kimlik belgesi, nüfus müdürlüklerinden temin edilebilir ve bu belge ile oy kullanmak mümkündür. Ancak, silahlı kuvvetlerde görev yapan erler, onbaşılar, kıta çavuşları (izinli olanlar dahil), askeri öğrenciler ve ceza infaz kurumlarında hükümlü bulunan kişiler oy kullanma hakkına sahip değildir.

Tüm pusulalar kaç zarfa konulacak?

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Yurt dışındaki seçmen oy kullanacak mı?

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı her seçmen, milletvekili genel seçimi, Cumhurbaşkanı seçimi ve halk oylamasında, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında kurulacak sandıklarda oy verme hakkına sahip. Yurt dışındaki seçmenler yerel seçimde oy kullanamıyor.

 

Yazarlar