Trafik Cezaları 2024 Hatalı Park Cezası Ne Kadar Oldu? Aracı Yanlış Yere Park Etmenin Cezası

2024 Hatalı Park Cezası Ne Kadar Oldu? Aracı Yanlış Yere Park Etmenin Cezası

09.01.2024 - 12:30 | Son Güncellenme:

Son yıllarda hakkında en çok arama yapılan konulardan biri olan hatalı park cezası ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Peki yurt genelindeki binlerce vatandaşımızın oldukça merak ettiği hatalı park cezası ne kadar oldu? İşte 2024 hatalı park cezası cezası...

2024 Hatalı Park Cezası Ne Kadar Oldu Aracı Yanlış Yere Park Etmenin Cezası

HATALI PARK CEZASI NE KADAR?

Haberin Devamı

Hatalı park cezası tutarı son yıllarda hep artış göstermektedir. Son olarak 2024 yılında hatalı park cezası 690 TL olarak belirlenmiştir. Hatalı park yerine göre 10-15-20 ceza puanı verilmektedir.

HATALI PARK CEZA MADDESİ

Karayolları Trafik Kanunu'na göre 61/1-a maddesi: Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek yasaktır. 690 TL para cezası ve 15 ceza puanı tatbik edilir. Hatalı park eden araçlar, trafik ekiplerince otoparka çekilebilir. Aracınızı çıkarmak için masrafları ödemeniz gerekmektedir.

PARK CEZASI NE ZAMAN GELİR?

TEDES tarafından tespit edilen bir trafik ihlali söz konusuysa bu ihlal gerekli tutanaklar oluşturularak tarafınıza posta yolu ile gönderilmektedir. Posta ile gönderilen cezalar, trafik cezasının tespit edildiği tarihten sonraki 10-30 gün arasında kayıtlı olduğunuz adrese tebliğ edilecektir. Eğer tebliğ adresinizde kimse bulunmuyorsa bu durum tarafınıza iletilmektedir. Eğer 15 gün içerisinde cezayı öderseniz ceza indiriminden faydalanabilirsiniz aksi durumda 15 günü geçtiğinizde indirimden faydalanamazsınız.